Titkos, külső erők állnak a most induló új menekülthullám mögött?

2020. március 6., péntek
Az egész egy eltervezett hadművelet hazánk ellen?

Könnygázzal és hanggránátokkal védik a görög rendőrök és katonák az ország Törökországgal közös szárazföldi határát. A túloldalon összegyűlt menekültek és bevándorlók közül sokan próbálnak meg átjutni a kerítésen, de ez keveseknek sikerül. 

Az Euronews tudósítója a helyszínről jelentkezett:

„A kasztaniészi határátkelőnél vagyunk Evrosz prefektúrában, néhány méterre a török határtól. Ahogy láthatják is, migránsok százai gyűltek itt össze. Azt kiabálják, hogy „béke”, és „Görögország". 

A hatóságok szerint nagyjából tízezren táboroztak le a túloldalon" - mondta Aposztolosz Sztaikosz.

Az összecsapások már napok óta tartanak. Hétfőn egy szír menekült életét vesztette, miközben megpróbált átjutni Európába. 

Egy török hírforrás szerint a görög határőrök rálőttek. BBC újságírója rögzítette a lövés utáni pillanatokat.

„A görög vöröskereszt önkéntesei és más mentőcsapatok segítik a rendőrök munkáját. Hogyha a görög hadsereg úgy ítéli meg, hogy segítenünk kell egy menekültnek vagy egy bevándorlónak, akkor beavatkozunk. Ehhez azonban szükségünk van a görög hatóságok felhatalmazására" - magyarázta egy önkéntes.

A görög hatóságok továbbra is minden illegális határátlépőt megpróbálnak feltartóztatni, ez azonban nem tántorítja el az elkeseredett embereket. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök eddig sikeresnek ítéli meg a határvédelmi törekvéseket.

A Twitteren közzétett bejelentése szerint kedden az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel, az Európai Parlament elnökével, David Sassolival és az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel együtt a határ térségébe utazik majd. A látogatás szerinte azt fejezi ki, hogy az EU támogatja a görög erőfeszítéseket.

Sokak szerint a mostani menekülthullám mögött valójában Soros szervezetek állnak.

De legalábbis Soros és csatlósai egy ideje azon mesterkednek, hogy újabb hatalmas menyniségű és olcsó munkavállaló érkezzen a közel-keleti területekről.

Ez ugyanis újra feltöltehti az egyre csak gynegélkedő német gazdaságot.

Szerintetek lehet benne valami?

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 20032

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet