Titkos rejtjelek, szabadkőműves szimbólumok vannak az egydollároson?

2017. április 6., csütörtök




A bankjegyet kibocsátása óta számtalan rejtély övezi. Tényleg található titkos kód a mintákba rejtve? A szabadkőműves utalások, amikről nem beszélnek.

A befejezetlen piramis, a mindent látó szem vajon valóban a templomosok szimbólumai? A „NOVUS ORDO SECLORUM” azt jelenti New World Order, vagyis Új Világrend.

Tényleg vannak rejtett utalások az egydolláros bankjegyen?

Mi van, ha egy a jövőben kialakuló Új világrendre utalnak az egyes szimbólumok? Górcső alá vette már több neves tudós, és összeesküvés elmélet szakértő ezeket a szimbólumokat, de még mindig rengeteg a tisztázatlan elem.

Feltűnt többek között, hogy a 13-as szám egy rendszeresen visszatérő motívum. 13 vonal a pajzson, 13 nyíl a sas kezében, 13 csillag, 13 szint a piramison. A legtöbb szimbolisztikával foglalkozó szakember szerint ez nem lehet véletlen, és a bankjegy tervezői részéről egy tudatos dologról van szó.

A bankjegy elülső képe George Washingtonnal az Amerikai Egyesült Államok első elnökének portréjával debütált 1963-ban.

Ha megnézzük az egydolláros elülső oldalát, az első dolog, ami szembe tűnik, az a néhai George Washington portréja, akiről már fentebb megemlítettük, ő volt az Amerikai Egyesült Államok első elnöke.

Megtalálhatjuk még az USA kincstárának zöldes pecsétjét is. Ezen van egy vonalzószerű valami, ami egy az egyben utalhat a szabadkőművességre. A befejezetlen piramis sziluettjét és a mindent látó szemet, valamint a szabadkőműves vonalzó mind árulkodó jelek, és ezek közül a vonalzó egyértelműen felismerhető itt.

A bankjegy másik oldalán a legismertebb alakzat a befejezetlen piramis a mindent látó szemmel a tetején.

Ez egyes értelmezések szerint Istent, illetve annak jelenlétét szimbolizálja, azt, ahogy időtlenül vigyáz az emberiségre, és ellenőrzi ténykedésünket itt a Földön.

A szabadkőműves utalás azonban itt is tagadhatatlan, mivel a titkos társaság rengeteg alkalommal használta már ezt a szimbólumot a történelem során.

„NOVUS ORDO SECLORUM” - olvasható a nagy felirat. Ez Egyértelműen az Új világrendre utal. A világenddel kapcsolatban számos összeesküvés elmélet létezik. Sokak szerint ez lesz az a kegyetlen világkormány, mely totalitárius diktatúra keretében fogja egyetlen nemzetté egyesíteni a világ országait.

Az „ANNUIS COEPTIS”, ami durva fordításban annyit jelent, „RÁBÓLINTOTT KEZDEMÉNYEZÉSEINKRE” utalhat arra, hogy maga Isten bólintott rá az Új világrend létrehozására. Egy másik értelmezés szerint maga az Antikrisztus.

Persze az egydolláros sajátos szimbólumrendszere rengeteg rejtélynek, és különféle összeesküvés elméletnek a táptalaja, valójában mindenki sötétben tapogatózik a dolgokat illetően.

Egyes szimbólumokról még ma sem tudjuk, hogy szándékosan kétértelműek-e vagy valójában csak egy miszkoncepcióról van szó…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek érdekesség


Megtekintések száma: 45833





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet