Titokban csillagközi utazásra készül a NASA

2016. február 10., szerda




A NASA a Kongresszus megbízásából mélyűri utazásra készül, a kormány fél éven belül látni szeretné az első ötleteket. Megindultak a találgatások, hogy miért ilyen sürgős, hogy elhagyjuk a bolygót.

A téma iránt érdeklődők jól tudják, hogy az amerikai fél valamikor a 2030-as években szeretne űrhajósokat küldeni a Marshoz, addig azonban számos fontos mérföldkő vár a NASA illetékeseire. Mivel az Orion kapszula nem biztosít megfelelő életteret a küldetés résztvevőinek, az egyik fontos hiányzó elem a lakómodul, amelynek kidolgozására most maga a NASA kapott megbízást.

Az azonban érdekes, hogy a NASA egy csillagközi utazásra is alkalmas modult kezdett fejleszteni méghozzá a kormány megbízásából. Egyes belsős információk szerint a kormány titokban dolgozik egy olyan űrhajón, mely évtizedekig képes életteret biztosítani az asztronautáknak.

csillagkozi-utazas

Vagyis ez azt jelenti, hogy a NASA titokban jóval nagyobb távolságra készül, mint a Mars.

Szintén belső kiszivárgott információkból lehet tudni, hogy a mélyűri utazásokat a NASA már nem először vezényelte le. Gondoljunk csak a korábban eltűnt kozmonautákra.

Már több ízben is megpróbáltak embert küldeni az űr sötétjébe, noha ezt hivatalosan sosem ismerték el, hiszen ezek az űrprogramok a legnagyobb titokban folytak.

Egyesek szerint az amerikai kormány tud valamit. Tisztában van olyan információkkal, melyek egy esetleges világvégével, bolygóközi katasztrófával kapcsolatosak.  Talán az elkövetkező évtizedekben vészesen közel kerülő - netán be is csapódó - aszteroidák miatt, vagy más miatt, de a NASA most sürgősen elkezdte szorgalmazni a mélyűri utazást.

elveszett-kozmonautak-2

Egy esetleges kataklizma során ugyanis ilyen csillagközi utazásra való hajókkal lehetséges lenne kimenekíteni a világ legfontosabb embereit, a faj fenntartásához szükséges populációt.

Persze mindezek csak találgatások, és könnyen meglehet az is, hogy nem kell különösebb okot keresni a dolgokban, de az ördög nem alszik...

tudomány nasa csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 16254





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet