Titokban földönkívüliek ellen gyakorlatoznak a rendőrök?

2017. május 29., hétfő




A világ több pontján is szivárgott már ki olyan információ, hogy a rend őreit egy rendkívül érdekes "szimulációban" képezték ki veszélyhelyzetek kezelésére. Valóban nincsen több, mint ami belelátnak egyesek, vagy titokban valami nagy kataklizmára készülnek egyes operatív szervezetek?

Korábban számos alkalommal szivárogtak már ki olyan információk, miszerint az FBI és a CIA levéltárából kerültek elő olyan kompromittáló dokumentumok, melyek titkos hadgyakorlatokról írnak, és olyan szimulációkról, melyek keretében egy idegen inváziót "játszottak" el.

Ezekben a képzelt szituációkban kellett a katonáknak és rendőröknek helytállniuk, mintha valós helyzetek lennének.

2015-ben is történt egy ilyen eset, méghozzá Nagy-Britanniában. Ott egy kisebb város, Blackpool rendőrsége képezte ki földönkívüliekkel való harcra és veszélyhelyzetre a rend szorgos őreit.

Egy közérdekű adatigénylés során derült fény a részletekre, amit a Brit Információ Szabadság törvény alapján nyújtott be egy helyi szervezet.

Magára a gyakorlatra azért volt szükség, mert 2014-ben több ismeretlen repülő tárgyat is jelentettek a rendőrségnek Blackpool városából, Buckshaw Village-ből, Chorley-ból, és a Lytham St. Annes-ből.

Azóta, és sokkal korábban is tudni vélt a média több olyan esetről, amikor a hatósági szervek, vagy maga a hadsereg hasonló szimulációkban képezte ki a katonákat, és a haderőt.

Mindig azzal védekeztek, hogy ezek csak szimulált helyzetek, melyek biztosítják a katonáknak a változatosságot, és a lehető legabszurdabb környezetre és eseményekre készíti fel őket.

Ez akár még igaz is lehet. Meglehet, hogy az emberek csak bele akarnak látni valamit, ami valójában nincs is ott. Talán tényleg csak színes, fantáziadús kiképzési forgatókönyvekről van szó.

De mi van azokkal a hangokkal, akik azt mondják, hogy ez az egész egyfajta felkészülés valami olyanra, ami még nem jött el, de hamarosan el fog jönni? Mi van, ha valóban egy idegen invázióra készülünk gőzerővel?

Ha ugyanis így van, azt nyomós okkal teszik, és feltehetően tudnak valami aggasztót, amit nem akarnak nyilvánosságra hozni.

Másfelől a jobb félni, és felkészültnek lenni elve is érvényesülhetett. Talán az emberiség csak mindenre készen akar állni, hogyha a jövőben egy idegen faj jelenne meg a semmiből, ne essen a káoszban darabjaira a világ.

OSZD MEG másokkal is!

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés idegen invázió


Megtekintések száma: 186549





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet