Titokzatos alagútrendszer Európa alatt

2015. december 24., csütörtök
Lejárat a belső Földhöz? Elveszett civilizáció nyomai? A tudósok máig nem tudnak pontos magyarázatot adni, kik alakíthatták ki az úgynevezett erdstall alagutakat, de ugyanígy rejtély az is, vajon mire szolgálhattak.

A különös építmények körüli misztikumot pedig csak tovább fokozza, hogy nem is csak egy adott területen, de Európa-szerte megtalálhatóak. Az egész kontinens alatt végighúzódó alagútrendszer rejtélyére és eredetére több teória létezik.

Az alagutak rendkívül szűkek és alacsonyak, egy idősebb vagy éppen túlsúlyosabb embernek komoly gondokat jelenthet bennük a közlekedés, emellett főbb jellemzőik közé tartozik, hogy csupán egy bejáratuk van, noha sok feltételezés van arról, hogy titkos átjárók vannak a különböző alagutak között.

erdstall-alagutrendszer

Bár eredetükről nem sokat tudni, a feltételezések szerint az alagutak a középkorhoz köthetőek, ennek bizonyítását azonban nehezíti, hogy készítőik szinte teljesen megtisztítva hagyták őket az utókorra, csak igen kevés régészeti leletet találtak területükön a kutatók.

Európa-szerte, különösképp Közép-Európában körülbelül kétezer ilyen alagutak fedeztek fel eddig, jelentős részük azonban máig feltáratlan.

Különösen sok található közülük Ausztria, illetve Bajorország területén.

erdstall-alagutrendszer-europa-alatt

A tudósok máig nem tudnak pontos magyarázatot adni, kik alakíthatták ki az úgynevezett erdstall alagutakat, de ugyanígy rejtély az is, vajon mire szolgálhattak. A különös építmények körüli misztikumot pedig csak tovább fokozza, hogy nem is csak egy adott területen, hanem mint már említettük, Európa-szerte megtalálhatóak.

Teóriák

Léteznek feltételezések, melyek szerint tárolásra szolgáltak, vagy épp börtönként, sírkamraként funkcionáltak, sokan azonban inkább azt valószínűsítik, hogy búvóhelyet jelenthettek a portyázó, fosztogató hordákkal szemben.

Több tudós is spirituális funkciót tulajdonít nekik, amit alátámaszt, hogy a keresztény királyságok idején semmiféle említés nem történt róluk, ami alapján akár nem keresztény kultuszok követői is használhatták őket.

Vannak, akik szerint démonok búvóhelyeinek tartották őket.

Megint mások szimbolikus szülőcsatornaként, az újjászületést jelképezve gyógyító helyként szolgáltak, míg mások szerint a vándorló népek ilyen helyeken rótták le kegyeletüket halottaik előtt.

erdstall-alagutrendszer-2

A legtöbb alagút túl szűk ahhoz, hogy turisták is megtekinthessék őket, léteznek azonban olyan helyek, ahol lehetőség van erre, ilyen például a felső-ausztriai Erdstall Ratgöbluckn Pergben, illetve az alsó-ausztriai Erdstall am Kapellenberg Großkrutban.

Idegenek építették

Az sem kizárt, hogy idegenek építették, vagy legalábbis segédkeztek az építkezések során. A Föld a múltban több nagyobb kataklizmát is túlélt.

Vannak olyan elméletek, mely szerint a Földön régen egy ősi világháború dúlt, de modernebb fegyverekkel.

Az alagútrendszer talán ekkor keletkezhetett, egyfajta végső menedékként, ha a háború során olyan mértékben elpusztítanánk a  bolygónkat, hogy annak felszíne élhetetlenné válna.

Titkos megfigyelések

Titkos megfigyelések zajlottak a Föld alatt? Ez sem kizárt, hogy nem tudjuk, régen pontosan mire is használták ezeket az alagutakat.

Egy feltételezés szerint maga a CIA is ténykedett itt.

A föld alól végeztek monitorozó tevékenységet, megfigyelve ezzel Európa országait.

CIA-emblema

Ezt váltotta le később a sokkal modernebb NSA program, melyről később Edward Snowden szivárogtatott ki információkat arra vonatkozóan, hogy a fél világot megfigyelték.

Háborúkat nyerhettek vele

Az alagútrendszer olyan szövevényesen hálózza be a kontinenst, hogy aki ismeri ezeket az alagutakat, és azt, hogy melyik hol kezdődik, és hova lyukad ki, az képes volt háborúkat nyerni.

Gondoljunk csak bele. Egy hadtest elindul, az ellenség határainál pedig eltűnik, az ellenfél nagy döbbenetére. Később a megszállók már az országhatáron belül bukkannak fel újra, taktikai előnyre szert téve.

Nincsenek bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy bármely ország bármely háború során használta volna az alagútrendszert, de nem zárható ki.

Lejárat a belső Földbe

Az emberiséggel szinte egyidős az a vélekedés, miszerint a Föld belül üres és a belsejében élő fejlett civilizációkat az Északi-, illetve a Déli-sarkon, illetve a Föld különböző helyein található hatalmas lyukakon keresztül lehet megközelíteni.

belso-fold

A teória szerint az Európa alatt futó alagútrendszer is egyfajta lejárat a belső Földhöz. Noha ez szöges ellentéte a jelenleg ismert világképünknek, mégis több utazó állítja, hogy már járt a föld alatt és kapcsolatba lépett az ott rejtőző társadalmakkal.


Megtekintések száma: 37552

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet