Titokzatos élőlény tetemét sodorta partra a tenger Wales közelében! - VIDEÓ

2018. május 26., szombat




Már kutatóbiológusok vizsgálják.

A Wales közeli partokon sétáló járókelők lettek figyelmesek egy hatalmas tetemre, ami semmihez sem volt fogható.

A tetem olyan volt, mintha egy ismeretlen élőlény maradványai lennének. ÉS azok si voltak, mivel elsőre nem is sikerült azonosítani, és most is rejtély, hogy mi lehetett.

A tengerekből, óceánokból rendre kerülnek elő olyan ismeretlen lények, amik alapos újragondolásra késztetik a biológusokat a vízi élővilágról.

Gondoljunk csak a bojtosúszójú halra, amiről azt gondolták, hogy 65 millió évvel ezelőtt kihalt.

1938. december 23-án Hendrik Goosen halászhajó-kapitány a vonóhálójában találta az érdekes leletet.

A halat tartósították, majd levelezésbe kezdtek J.L.B. Smith professzorral, de a karácsony miatt elhúzódott a kapcsolatfelvétel, ezért a halat végül kitömték.

Smith rögtön felismerte, hogy a kitömött hal, amelyet lát, azonos az addig csak kövületekből ismert bojtos-úszós hallal. A preparálási eljárás miatt azonban nem állt rendelkezésre a csontváz, a kopoltyúk. Az 1938-as példányt a dél-afrikai East-London Múzeumban őrzik a mai napig is.

A most Wales közelében parta vetett élőlényről nem tudni sokat. Már kutatóbiológusok vizsgálják, hogy megállapítsák, mi is lehet, honnan jöhetett.

Dr. Dan Forman élőlénykutató szerint egyértelműen nem valamiféle krokodilról van szó, inkább közelebb áll egy delfinhez vagy bálnához, ugyanakkor ezektől is különbözik a jellemzőiben a test, már amennyit a bomlásnak indult tetemből meg lehet állapítani.

Könnyen lehet, hogy egy eddig ismeretlen halfajt sikerült azonosítani.

Korábban a nagyobb cunamik után lehetett hasonló lényeket találni a partra kisodorva. A tengerek legmélyén élő ismeretlen lényeket ugyanis gyakran évtizedeken át nem lehet felfedezni, csak ha valamilyen katasztrófa útján a partra nem kerülnek...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség bizarr élővilág tengeri szörnyek ismeretlen élőlények


Megtekintések száma: 39435





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet