Titokzatos fénylő gömböt láttak Szibériában – ufó, vagy zuhanó meteorit? - VIDEÓ

2016. november 7., hétfő




Egy nagyon fényes, gömb alakú objektumot láttam Szibériában, mely a közeli táj fái között landolt. Senki sem tudja, mi lehet, de rengeteg teória született.

Az eset még 2016. október 25-én történt, de azóta sincs megoldva a rejtély: mi látható azon a felvételen, ahol az éjszaka közepén váratlanul egy nagyon erősen fénylő gömbszerű objektum jelent meg, majd lassan zuhanva a környező fák közé esett.

A felvételt az éjszakai órákban – 7 óra 30 perc körül - vették fel Dél-Szibériában, valahol Buryatia környékén.

Egy fényárban úszó objektum halad végig a horizonton, majd alábukik a környező táj fái közelében.

A jelenség semmilyen zajjal nem járt, és még csak az üvegek sem törtek ki, ami külön rejtélyesebbé teszi az egészet.

Egy ekkora tűzlabda esetében – ha meteoritról van szó – akkor hangokat kellett volna hallaniuk a szemtanúknak, és a környező épületek ablakainak bele kellett volna remegni a jelenségbe, mint annak idején 2013-ban a Cseljabinszk felett szétrobbanó meteorit esetében.

Éppen ezért sokan vélekednek úgy, hogy a felvételen valójában nem is egy Föld légkörébe belépő űrszikla látható, hanem egy mesterséges tárgy, erős fénykibocsájtással.

Egy másik elképzelés azt vetette fel, hogy a fénylő anomália valójában egy gömbvillám.

A gömbvillám avagy régies nevén a matató ménkű egy kifejezetten ritka, vélhetően elektromos jelenség; a troposzférában előforduló elektromos kisülések legritkábban megfigyelt fajtája.

Sokkal lassabb mozgást végeznek, mint az egyszer villámok, és sokkal nagyobb energiát zárnak magukba, mint bármi a bolygón.

A gömbvillám avagy régies nevén a matató ménkű egy kifejezetten ritka, vélhetően elektromos jelenség; a troposzférában előforduló elektromos kisülések legritkábban megfigyelt fajtája.

Egy másik elképzelés a meteorit elméletet is lehetségesnek tartja annak ellenére, hogy nem lehetett hangot hallana, és nem sérültek meg a környező épületek ablakai.

Szerintük a meteorit annyira kicsi volt, hogy csak egy nagyon erős fényjelenséget produkált, és csupán olyan erővel esett be a fák közé, mintha eldobták volna, mivel a légellenállás és a hő lelassította.

Megindult a kutatás, hátha megtalálják a meteorit darabját, már ha valóban az volt. Azóta többen is jelentkeztek, hogy úgy vélik, megtalálták a szóban forgó anyagdarabot, de eddig minden hitelt érdemlően senki sem szolgált konkrét nyomokkal.

tudomány érdekes érdekesség meteorit aszteroida bvecsapódás


Megtekintések száma: 158464





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet