Titokzatos, hatszögletű felhők lehetnek a Bermuda háromszög titkának megfejtése

2016. október 22., szombat
Lehet, hogy megfejtették a legendás Bermuda-háromszög titkát. Rejtélyes, hatszögletű felhők lehetnek a megoldás kulcsa.

A Bermuda-háromszög rejtélye már évtizedek óta foglalkoztatja az embereket és a tudományt. Azért is van ez így, mert a területen már rengeteg repülő, hajó, és vadászgép veszett oda.

Évtizedek óta rejtély

A Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög-háromszöge egy terület neve az Atlanti-óceánon, amely repülőgépek és hajók különös eltűnéséről vált ismertté.

Az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentációk hiányossága miatt sokan paranormális és természetfeletti jelenségekben, vagy éppen földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eseteket.

Zavaros üzenetet hallatott magáról 1945. december 5-én délután 6 óra 20 perckor a TBM Avenger típusú torpedóbombázóval felszálló 19-es repülőraj parancsnoka, Charles C. Taylor.A háromórásra tervezett hadgyakorlat tragédiába torkollott. A repülőgépek nyomtalanul eltűntek. Az esetet a Bermuda-háromszög egyik legnagyobb rejtélyként tartják számon.

Időalagút

Sokan hitték a Bermuda-háromszöget korábban már több paranormális dolog forrásának. Sokan úgy vélték, hogy talán valamiféle időalagút lehet, vagy egy úgynevezett térkapu.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a térkapuk különböző, elhagyatott tájakon fellelhető kapuknál nyílnak meg újra, és a titkosszolgálat egy alegysége, a sötét zsaruk használják a kapukat arra, hogy nyom nélkül eltűnjenek a legforgalmasabb helyekről is.

Egyes források szerint a térkapukat lehetővé tevő idegenektől kapott technológiát a CIA finomította egy titkos program keretében. Eredetileg időgép kísérleteknek indultak, aztán a projektek átnevezték, és téridő módosító tudományos kísérleteket végeztek.

A Bermuda-háromszög hatszögletű felhői lehetnek a rejtély kulcsai

Most van egy olyan elmélet, mely talán végre választ adhat a Bermuda-háromszöget övező sok évtizedes rejtélyre.

A Bermuda-háromszög közel 500.000 négyzetkilométeres területén legalább 72 repülőgép tűnt el az utóbbi években. Hajóból pedig több százat nyelt el itt az óceán.

A kutatók az időjárási adatokat és a műholdképeket elemezve arra jutottak, hogy a terület felett gyakran kialakuló titokzatos hatszögletű, felhő, és viharrendszerek felelősek azért, hogy ennyi objektum eltűnt a Bermuda-háromszögben.

Ezek a hatszögletű időjárási anomáliák ugyanis 170 kilométer per órás széllökéseket képesek produkálni a mérések szerint. Vagyis ez egyértelműen azt jelenti, hogy képesek ezek a széllökések hajókat felborítani a vízen, és repülőgépeket tönkretenni.

Bármi, ami bekerül ezekbe a viharokba, végérvényesen megsemmisül, esélye sincs.

A megfigyelések szerint ezek a hexagonális felhőrendszerek nem túl gyakoriak, de ahhoz elég gyakoriak, hogy megmagyarázzák az elmúlt évszázad eltűnéseit.

A 170 km-es széllökések csaknem 13-14 méteres hullámokat képesek generálni, ami könnyen felboríthat még nagyobb hadihajókat is.

A kutatók nem állítják 100%-ra, hogy megválaszolták a rejtélyt, de úgy néz ki, nagyon is megvan a megoldás. További mérésekre és kutatásra van szükség, hogy az elmélet teljesen bizonyított legyen, de ha ez megtörténik, megfejtik az évszázad legnagyobb rejtélyét.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bermuda háromszög rejtélyes eltűnések


Megtekintések száma: 140994

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet