Titokzatos hó gömbök százai bukkantak fel Szibéria partjainál!

2016. november 7., hétfő
Egy titokzatos természeti jelenség 11 kilométer hosszan elterülő gigantikus méretű hó gömböket hozott létre Szibéria partja mentén.

Hihetetlen jelenség rázta föl a Gulf-öböl mentén lakó helyieket szürke hétköznapjaikból. Az emberek ugyanis nem hittek a szemüknek, amikor megpillantották az öböl partja mentén végigsorakozó gigantikus méretű hó gömböket.

A legtöbb ember számára rejtély, hogy mik ezen, vagy hogy pontosan hogyan kerültek oda,d e az biztos, hogy nem csak hóembereket akart készíteni valaki.

A titokzatos hó gömbök között vannak kisebbek is és nagyobbak is. Akadnak kifejezetten nagyobb mérettel rendelkező példányok, melyeknek átmérője majdnem meghaladja az egy métert is.

Ezek a gömbök csaknem 11 kilométer hosszan sorakoznak végig a Gulf-öböl partján, így szinte minden helyei ember belebotlott, aki arra járt egyet sétálni.

Természetesen a felfedezéssel egy időben azonnal megindultak t találgatások, hogy pontosan mik lehetnek ezek a hó gömbök, és hogyan is keletkeztek.

Eleinte az eset körül itt is itt lebzseltek a különféle összeesküvés elmélet hívők, akik úgy gondolták, hogy talán az idegenek műve lehet ez a rengeteg, egyébként igen precíz hó gömb.

A kutatók és szakemberek szerint azonban létezik ezekre a gömbökre egy természetes magyarázat is.

Állításuk szerint az egész egy természetes, ámde nem túl gyakori folyamat eredménye.

Gyakorlatilag ez egy véletlenszerű folyamat, melyben szerepet játszik az iszap, a sár, a jég, és a szelek, valamint a víz is.

A víz megolvasztja a jeget, ami több kisebb darabra szakad. Az állandó hullámok pedig ezeket az olvadó jégtömböket ide-oda taszítják a part iszapjában, mire azok elkezdnek gömb alakká formálódni.

A gömb alakú jégtömböket aztán ide-oda görgetve az erős szél a végleges formába önti, majd ezek a gömbök a nap ez adott szakaszában újra megfagynak, és nem olvadnak tovább.

érdekes érdekesség természet


Megtekintések száma: 39524

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet