Titokzatos lényt filmeztek a víz alatti mélységekben

2016. december 19., hétfő




Mit gondolsz, pontosan mi lehet ez?

Első ránézésre olyan, mintha valami nagyobb halfajta lenne. Aztán, ha jobban szemügyre vesszük, már azt látjuk, hogy egy cápaszerű ragadozó.

Valahogy azonban mégsem teljesen olyan, mint egy cápa. Hát akkor pontosan micsoda?

Nos, nem álltunk messze az igazságtól, ugyanis egy ijesztőnek ható szellemcápa látható a felvételen. A szellemcápák nagyon ritkák, és még ritkább, mikor sikerül őket mozgás közben megörökíteni.

A lény tényleg kísértetiesen hat az éjsötét vízben, a semmiből előtűnve, majd a messzeségben tovahaladva. Van egy másik neve is, sokan csak hegyes orrú kimérának hívják, de az elterjedt neve valóban a szellemcápa.

Kalifornia partjaitól 6000 kilométerre látták, és nem ott, ahol utoljára 2002-ben feltűnt.

A szellemcápa nagyon különleges, a fején varratok láthatók, és ott hordja a hím a behúzható nemi szervét is. 1640 méter mélyen sikerült lencsevégre kapni.

Bár a kutatók már jó ideje tudnak ezeknek az állatoknak a létezéséről, nem sokat tudnak életmódjukról. Azt remélik, hogy a jövőben egyre többször fogjuk tudni megfigyelni ezeket a csodálatos, egyben kicsit ijesztő lényeket.

A mély tengerek élővilágát az ember még ma is alig ismeri. Miközben az égboltot kémleljük, és távoli, sok ezer fényévnyire lévő Földszerű bolygókat találunk, addig az Óceánok mélységének élővilágának alig 10%-át ismerjük.

érdekes érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 27026





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet