Titokzatos mélytengeri szörnyek archívuma

2020. október 24., szombat
A Murmanszkban élő halász, Roman Fedortsov időnként érdekes fényképeket készít arról, amit kifog a tengerek, óceánok mélyéből. A bizarr képekből aztán lassan kialakult egy egész galéria, ahol mélytengeri szörnyek tárháza borzongatja meg fantáziánkat.

Ha végignézzük az itt látható képeket, nem leszünk biztosak abban, hogy mindegyik lény a Földről származik.

A mélyben ugyanis olyan bizarr kinézetű lények élnek, melyek olyanok, mintha nem e világ szülöttei lennének. Pedig azok.

Roman Fedortsov, aki Murmanszkban él, és rengeteget halászik, szereti megörökíteni a különlegesebb lényeket, melyekre ráakad.

Olyan lényekkel is találkozott már, amikkel mások csak kevesen, vagy soha egész életükben. 

Lát valami különlegeset ezekben az állatokban, ezért is döntött úgy, hogy elkezdi fotózni őket. Idővel valóságos gyűjtemény alakult a fotókból, melyet barátai csak úgy hívtak, hogy a mélytengeri szörnyek archívuma.

Mi tagadás, ezek a képek valóban bizarrak és néhol félelmetesek is. Van, amelyik lénytől csak szimplán feláll a hátunkon a szőr, míg olyan is akad, amin inkább meghökkenünk, de mindegyikben az a közös, hogy tényleg úgy néznek ki, mintha egy B kategóriás tengeri horrorból szalajtották volna.

Összességében azért lemondhatjuk, hogy egyik általa megörökített élőlénnyel sem szívesen találkoznánk eredeti környezetében, és valószínűleg hamar tele lenne mindenki gatyája, ha meg kellene fognia őket.

A képeket elnézve döbbenünk rá leginkább, hogy mennyire nem ismerjük még ma sem a tengerek, óceánok élővilágát, melyek megannyi meglepetést, új, eddig fel nem fedezett fajokat tartogatnak a számunkra.

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség bizarr ijesztő


Megtekintések száma: 31127

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet