Titokzatos okostelefonra hasonlító 2100 éves lelet került elő az orosz Atlantiszból!

2019. szeptember 12., csütörtök
Ősi "okostelefon", vagy valamiféle ismeretlen gépezet darabja? Egyelőre mindenki csak találgat.

Archeológusok - régészek - fedeztek fel egy szokatlan alakú és kinézetű 2100 évesre becsült tárgyat, mely az orosz Atlantiszként is elhíresült régészeti helyszínről került elő.

A területen rengeteg emberi maradványt, sírokat, és egy ősi város romjait fedezték fel, mely feltehetően egy ismeretlen kultúra otthona lehetett.

Egyes elméletek szerint pedig még az sem kizárt, hogy közül lehetett a hunokhoz, de ez már egy másik kérdés, amit majd később fognak vizsgálni.

A szóban forgó lelet úgy néz ki, mintha egy modernkori okostelefon lenne.

Legalábbis ahhoz hasonlít, és apró lyukak borítják a felszínét, melyek elképesztő pontossággal vannak "kifúrva".

"Olyan, mint egy ősi iPhone, vagy valamilyen okostelefon" - jegyezte meg az egyik ásatási helyszínen munkálkodó régész is viccesen.És valóban olyan.

A szóban forgó lelet nagy rejtély, senki sem tudja pontosan, hogy mi lehetett, mire szolgálhatott.

A 18 cm hosszú, 9 cm széles lelet egy női csontvázat tartalmazó sírból került elő, több értékes kővel és érmével együtt.

Jól látható, hogy ezeknek a köveknek egy része bele volt süllyesztve ebbe a téglalap alakú valamibe, mintha egyfajta tároló lett volna.

A legvalószínűbb elmélet egyébként a régészek szerint ez, hogy ez egy övdísz, amit az egykori viselője mellé temettek el egy szertartás keretében.

OSZD MEG másokkal  is!

rejtély érdekes rejtélyek


Megtekintések száma: 70391

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet