Titokzatos, világító tengeri élőlényt filmeztek egy kikötőben

2017. július 23., vasárnap




A sötét vízben erősen világító, medúzaszerű lény úgy nézett ki, mintha nem is evilági lett volna.

Rejtélyes, világító lény

Bristol kikötőjében egy csöndes, nyugodt éjjelen valami olyat tapasztaltak a partok mentén sétáló járókelők, amit aligha láttak életükben.

Valami ugyanis erősen fénylett a sötétségben, mely jól kivehetően egy élőlény volt. Egy olyan tengeri élőlény, mely gyors mozgással, kíváncsian a part mentén haladt, és nagyon erősen fluoreszkált. Rengetegen voltak szemtanúi az eseményeknek és a lénynek.

Az eseményekről még egy igen látványos Youtube videó is készült. A 2013-ban történt eset rejtélyét még azóta sem sikerült teljesen megfejteni, és rengeteg szemtanú tanácstalan, hogy pontosan mit is látott aznap.

A titokzatos tengeri lény különböző színvariánsokban villódzott, és hatalmas méretei voltak. Olyan volt, mintha egy medúzafaj lenne, azonban a felvételeket elemzők, és a helyszínen jelenlévők szerint soha nem láttak még ezelőtt ilyen fajta medúzát.

Sokakban éppen ezért merült fel annak a lehetősége, hogy a lény talán idegen eredetű lehet vagy valamiféle mutáció eredménye.

Idegen mutáció?

A világító, áramvonalas test még önmagában nem jelenti azt, hogy valóban idegen eredetű élőlénnyel volt dolguk a Bristol partján sétáló embereknek. Rengeteg tengerben és óceánban élő fejlábú képes világítani, fényt kibocsájtani bizonyos okokból.

Azonban ilyen medúzafajt még soha nem jegyzetek fel korábban, ráadásul a mérete is igen impozáns volt.

Az eset kapcsán az események után nem sokkal szárnyra kapott a pletyka, miszerint egy idegen lény egyetlen példányát sikerült lencsevégre kapni. A környéken ugyanis a radarok állítólag több állomáson is érzékeltek egy feltételezhetően a vízbe csapódó objektumot.

Ez az objektum akár egy idegen űrhajó is lehetett, vagy egy kisebb aszteroida, mely egy idegen életformát hordozhatott magával, mely a vízben „életre kelt”, fejlődésnek indult. Sosem tudtuk meg, hogy ebben a pletykában volt-e valami igazság, de nagyon sokan hittek a szóbeszédeknek.

Genetikai mutáció eredménye

Egy másik, talán sokkal valószínűbb elképzelés szerint egy bizarr genetikai mutációról lehetett szó, és ez okozta az állat furcsa színekben való ragyogását.

Ha ez így van, akkor az megmagyarázhatná, miért csak ezt az egyetlen példányt látták, és miért nem sikerült azóta sem hasonló élőlényről filmet rögzíteni.

A harmadik lehetőséget tartják a legtöbben valószínűnek, hogy egy eddig ismeretlen, az emberi szemek elől bujkáló faj egyik partokhoz közel sodródó kíváncsi egyede lehet. Egy olyan medúzafaj, mely képes vakítóan ragyogni a sötét vízben, és melyhez hasonló méretűt még nem láttak.

Talán egy rejtett ökoszisztéma egy darabkája, ezért nem látták korábban. Manapság napjainkban még a szárazföldön is fedezünk fel évente több ezer új fajt, így a tengerek mélyét pedig még ennyire sem ismerjük.

Egyes becslések szerint a vízi világ élőlényeinek csak néhány százaléka ismeretes előttünk…

Az eset kapcsán az is felröppent megoldásként, hogy talán egy nagyszabású showműsor volt, melyet a helyi tévé rendezett meg. Azonban rengetegen voltak, akik megesküsznek rá, hogy ez az élőlény élt. Látszott abból, ahogyan mozog, hogy nem lehetett egy mechanikus bábu, vagy egy mesterséges szerkezet.

És ha tényleg nem az volt, akkor felvetődik a kérdés: mi lehetett, és hol van azóta?

paranormál hihetetlen megmagyarázhatatlan mélytengeri szörny mélytengeri szörnyek


Megtekintések száma: 131784





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet