Több ezer éve kihalt gyapjas mamut látható a felvételen, vagy valami más?

2016. december 26., hétfő




Egy 4000 évvel ezelőtt kihalt állatra hasonlító lényt filmeztek le korábban, amint átkel egy vihar miatt háborgó folyón.

A különös, szóban forgó felvételen egy ítéletidőben az egyik folyón átszelő szőrös, nagytermetű lény látható, mely leginkább egy elefántra emlékeztet.

Sokan éppen ezért arra a következtetésre jutottak annak idején, mikor a videó napvilágot látott, hogy talán egy 4000 évvel ezelőtt kihalt állat, egy gyapjas mamut látható rajta.

Az ominózus videót még 2014 környékén készítette valaki, aki elmondása szerint egy kormány közeli mérnökként tevékenykedett éppen azon a szibériai területen – egész pontosan Chukotka Autonomous Okrug régiónál - amikor lefilmezte ezt a titokzatos lényt.

Elmondása szerint a hatalmas termetű élőlény úgy nézett ki élőben, mint egy hatalmas elefánt, csak barna bunda borította.

Sokan ebben is a gyapjas mamut jelenség megerősítését látták, míg mások ennél jóval szkeptikusabbak voltak, és azt állították, hogy talán egy nagyobb méretű medve lehetett, melyekből elég sokat láttak akkoriban a környéken.

Sokan úgy hiszik, hogy Szibéria egyes eldugott vidékein, kietlen tundráin, vagy a hatalmas fenyvesek között még ma is élhetnek szűkebb mamut populációk.

Bár soknak tűnik a négyezer évvel ezelőtt kihalás, ne feledjük, korábban is előfordult már, hogy kihaltnak hitt lényekre bukkantunk.

Ott van például a bojtos úszójú hal, melyet nagyon sokáig 65 millió évvel ezelőtt kihalt ősfajnak hittek, aztán rábukkantak egy példányra a tengerben.

Később kiderült, hogy egy egész nagyra nőtt populációja maradt fenn, rejtve előlünk. Talán a gyapjas mamutokkal is éppen ez a helyzet. Talán a videó nem is egy mamutot mutat, hanem valami más állatot, talán nem.

Elméletben mindig is megvolt eddig is, és ezután is arra az esély, hogy rejtett fajok bujkáljanak a Föld egyes elfeledett szegleteiben.

rejtély rejtélyek kihalt állatok


Megtekintések száma: 168850





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet