Több ezer évvel ezelőtt elsüllyedt városok lehetnek egy ősi katasztrófa bizonyítékai?

2023. június 26., hétfő




Az egyre nagyobb számban előkerülő, óceán mélyén heverő leletek egy ősi katasztrófával köthetőek össze? meggyőző bizonyítékok nyomában.

Bár napjainkban az óceánok élővilágának alig 5%-át ismerjük csupán, biztosak vagyunk abban, hogy mindent ismerünk a szárazföldön, és az ott élt civilizációkkal kapcsolatban.

Igen ám, de egyes, ma óceán mélyén heverő területek egykoron szárazföldek voltak. És olyan ősi civilizációk nyomait rejthetik, melyek átalakíthatják történelmi idővonalunkat.

Az egyik ilyen legendás városállam maga Atlantisz volt, melyet a tudósok és történészek még ma sem tudnak egyértelműen behatárolni helyrajzilag, noha rengeteg lehetséges helyszínt megneveztek már az évtizedek során.

De nem csak Atlantisz rejtőzhet a mélyben, hanem megszámlálhatatlan elveszett civilizáció, és az azokhoz tartozó ősi romvárosok, melyek ezer titkot rejthetnek.

Egyre több szakember vélekedik úgy, hogy ezzel elveszett vízalatti városromok összeköthetőek, és mindegyikben van egy közös pont. Mégpedig az, ogy egy ősi kataklizmáról mesélnek, egy olyan özönvízről, mely az egész bolygót letarolhatta annak idején.

Ez a kataklizma alapjaiban véve nagyon régen következhetett be, és senki sem tudja, hogy milyen városokat törölt el.

Egyes vélekedések szerint az özönvíz mellett egy óriási, egész bolygón végig söprő földrengés lazította fel, majd mozdította el a kontinentális lemezeket.

Így egyes földrészek a mélybe süllyedtek, míg mások kiemelkedtek. Sokak szerint ekkor tájt kerülhetett a mélybe Atlantisz is, de számos más vízalatti romváros is.

Az ugyanis magától értetődő, hogy ezeket a városokat nem a vízben építették fel, és egykoron száraz területen helyezkedtek el. Ebből adódik az is, hogy nagyon régiek, ugyanis több ezer évvel előznek meg bármilyen civilizációt vagy népet.

Alig 5%-át ismerjük az óceánoknak, vagyis számtalan megrázó erejű felfedezés heverhet még odalenn a mélyben. Egyes szóbeszédek szerint például a Mariana-árok egykoron a Föld egyik legmagasabb pontja volt, mely később süllyedt le a mélybe, és rengeteg piramis, és egyéb monolit lehet odalenn az óceáni aljzaton.

Több bizonyíték is van arra vonatkozóan, hogy az óceánok vízszintje az utolsó jégkorszak előtt jóval alacsonyabb volt, de már az azt megelőző jégkorszakok előtt is. vagyis a víz szintje az évmilliók, évezredek során egyre csak nőtt, így lepve el és semmisítve meg komplett civilizációkat is.

Mindehhez hozzájárultak a spontán özönvizek, és a hatalmas, egész bolygó arculatát átformáló földrengések is.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély rejtélyek elveszett civilizációk atlantisz


Megtekintések száma: 329400





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet