Több ezer felvétel került elő, korábban nem látott amerikai kísérleti atomrobbantásról!

2017. december 19., kedd




Most először láthatók a széles nyilvánosság előtt, a titkosítás miatt ezek eddig rejtve voltak a kíváncsiskodók elől.

Az amerikai kormányzat több ezer órányi olyan felvételt hozott nyilvánosságra, melyeken kísérleti atomrobbantások is láthatók.

Soha ezelőtt ezeket nem lehetett látni.

A szakemberekre hihetetlen mértékű munka hárul, ugyanis ezen archív felvételeket egymás után, sorban dolgozzák fel, hogy mihamarabb az összeset a világ elé tárják.

Az Amerikai Egyesült Államok 1945 és 1962 között a feljegyzések szerint több mint kétszáz atomrobbantást hajtott végre. Az eseményeket dokumentálták is, több kamerával rögzítették a kísérleteket, amelyeket a legnagyobb titokban hajtottak végre.

Nagyon sok, több tízezer felvételi anyag van ezekről a kísérleti robbantásokról.

Egészen eddig titkosítás alatt voltak. Ezt végül tavasszal oldották fel, de csak mostanra kerültek ki az első, feldolgozott exkluzív felvételek.

Az atomkísérleteket száma Pearl Harbor után nőtt meg. Már 1941 decemberében nagy összegű támogatás érkezett az atombomba elkészítésével foglalkozó, később James C. Marshall ezredes New York-i központi hivataláról Manhattan-programnak nevezett projekt számára.

Úgy tudni, hogy az 50-es években nagy volt az atomfélelem, nem véletlen, hogy Amerika is folyamatosan végzett ilyen jellegű kísérleteket.

A környéken élők közül nagyon sokan lettek daganatosak, vagy kezdtek el rákos megbetegedésben szenvedni.

Akkor azonban még nem árulta el az amerikai kormány a megbetegedések okát, bár mindvégig nagyon jól tudták.

Az emberek meg vannak győződve róla, hogy ezzel magyarázható, hogy sokuknál különféle rákos betegségek alakultak ki, mivel a sugárzó anyag beborította a farmokat és a városokat egyaránt.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány hihetetlen


Megtekintések száma: 25055





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet