Több ezer rejtélyes kör jelent meg az ausztráliai sivatagban

2016. március 16., szerda




Korábban egyedül csak a namíbiai sivatagban tapasztaltak hasonló jelenséget, ott sem tudtak rájönni pontosan mi okozza a rejtélyes köröket, melyek a semmiből jelennek meg.

A mostani körök száma több ezerre is tehető, és egy több kilométeres területen szóródtak szét az ausztrál sivatagban. A mai napig egyetlen ésszerű magyarázat sem ismert ezen körök keletkezésének körülményeire.

Nem ismerjük, hogyan jönnek létre, sem azt, hogy mi hozza őket létre.

Az utóbbi évben rengeteg elmélet látott napvilágot ezekkel a körökkel kapcsolatban, de egyik sem nyert bizonyítást. A legnépszerűbb elmélet szerint hangyák hozzák létre őket, miközben a földben lévő növényi gyökereket eszik.

rejtelyes-korok-2

Azonban sem a most taglalt ausztráliai sivatagi részen, sem az Afrikában talált körök területén nem ismernek őshonos hangyafajt, mely képes lenne hasonlóra, pláne nem ilyen nagy populációban.

Vannak, akik szerint ezek a körök Isten lábnyomai, míg mások szerint a hajnali órákban piciny tündérek hozzák létre ezeket a köröket.

Egy másik, új teória szerint a sivatag növényi szándékosan rendeződnek így, kihasználva a maximális vízhez jutás lehetőségét, ugyanakkor ezt az elméletet sem sikerült még senkinek alátámasztania, és arra sincs konkrét magyarázat, hogy miért épp szabályos kör alakzatok jönnek létre mindenhol.

Természetesen az idegenekben hívők ebben is az ufók művét látják. Szerintük az aprócska köröket csészealjak hozzák létre. A sivatagban a hajnali órákban, mielőtt felkel a nap leszállnak, v agy már eleve ott rostokolnak, és amikor feljön a nap, a csészealjak a levegőbe emelkednek, majd eltűnnek.

Az idegen járművekből áradó sugárzás az, ami apró köröket mar a földbe.

Az igazságot azonban senki sem tudja. A rejtélyes körök titka egyelőre ismeretlen marad. Bárki, vagy bármi is csinálja őket, az idő nekünk dolgozik, és egy nap talán lehull a lepel a rejtélyről.

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 19681





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet