Több millió ember élete lehet veszélyben: 700 földrengés és vulkánkitörés egyszerre mehet végbe egy kataklizma során!

2017. október 5., csütörtök




Több szakértő állítja azt, hogy komoly lehet a veszély.

Nem holmi alaptalan félelemkeltés az, amit most több szeizmológus állít a Dél-Amerika alatt mozgolódó olvadt magma tömeg kapcsán.

Attól félnek ugyanis, hogy ez a folyamat közvetetten egy hatalmas, kataklizmaszerű katasztrófát fog okozni. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Föld magjában különféle bizarr folyamatok játszónak le.

Változik az összetétel, a tektonikus lemezek alatt áramló fémolvadékok sebessége és iránya, ami mind arra utal, hogy nagyon komoly átalakuláson fog átesni a Föld arculata az elkövetkező több száz, illetve több ezer évben.

Sokak szerint kapcsolatban állhat a magma belső folyamatainak változása, és a mostani folyamatok, melyek nagy változásokat mutatnak Dél-Amerika alatt.

Több trillió tonnányi olvadt magma áramlik, és jelentős mértékben mozgolódik ugyanis a terület alatt, soha nem látott módon. Ez pedig olyan, mintha benzineskanna közelében égne egy gyufaszál: nagyon veszélyes, és bármikor kipattanhat egy olyan dominó, melyet nem lehet megállítani.

Ez a dominó folyamat egyszerre bekövetkező - vagy rövid eltérésekkel keletkező - földrengéseket válthat ki. A számítások szerint 761 főbb, azaz nagyobb erejű rengés söpörhet végig a Dél-amerikai kontinens egész területén.

Ez pedig milliók életébe kerülne, és az egész kontinens infrastruktúráját teljesen megsemmisítené. gyakorlatilag visszaküldené a dél-amerikai embereket a kőkorszakba.

A szakemberek szerint lesznek ennek az egésznek előjelei, ám mikor ezek már érzékelhetőek lesznek, már túl késő lesz az evakuálása, ráadásul egy félkontinensnyi ember áttelepítése szinte lehetetlen, nem csak technikailag, hanem politikailag is.

A 761 anomáliából 67-nél tapasztaltak különféle geológiai aktvitást az elmúlt időszakban, ami már eleve aggodalomra adhat okot, bár önmagában még nem elég jel arra, hogy megkongassák a vészharangot.

Ezek mindegyikén át feltörhet a magma, azaz az olvadt kőzet, ráadásul akár egy időben is, egy hatalmas, és pusztító erejű lávatengerek által szétszabdalt poklot létrehozva.

Hogy ez mikor történik meg? Vagy megtörténik-e egyáltalán? Nos, azt valójában senki sem tudja, de a szakértők abban biztosak, hogy előbb-utóbb ez a nagyerejű rengéssorozat végigsöpör egész Dél-Amerikában.

katasztrófa tudomány hihetetlen földrengés kataklizma figyelmeztetés


Megtekintések száma: 160258





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet