Több millió ember halhat meg egy brutális napkitörésben!

2017. szeptember 24., vasárnap




Egy független kutatás figyelmeztetett: hatalmas a veszély.

Az elmúlt években egyre többször tört ki kisebb nagyobb napkitörés. Ezek a korona kilökődések azonban bizonyos esetekben olyan nagyerejűek lehetnek, hogy az végzetes lehet a Földbolygóra nézve.

Egy igazán erős napkitörés ugyanis több millió ember halálát hozná el de könnyen lehet, hogy a civilizációnk végét jelentené.

Néhány hete volt egy nagyobb napkitörés, és a rá következő napokban számtalan helyen a Földön megzavarodtak az elektromos eszközök, nem megfelelően működtek a GPS rendszerek, és akadozott a telekommunikáció.

Ez a legkisebb, ami ilyenkor történhet.

Sokak szerint egy valódi, brutálisan nagy napkitörés a bolygó kataklizmáját vonná magával, és ez a közeljövőben meg is törethet.

Egy független kutatás kimutatta, hogy gyakorlatilag már holnap végbe mehet egy olyan erejű napkitörés, mely a kihalás szélére taszíthatna minket.

A hollywoodi forgatókönyvírók legvadabb elképzeléseit is felülmúló, globális gazdasági és társadalmi összeomlás elé nézne az emberiség akkor, ha egy hirtelen jött katasztrófa kiiktatná a villamos energiát.

Erre pedig bármelyik napkitörésnek lehetősége van.

A modern technológia átka, hogy roppant érzékeny. Elég egy nagyobb napkitörés, és minden megzavarodik.

ha pedig egy szokottnál is erősebb napkitörés zajlik le, ami 2-300 évente szokott, akkor a teljes villamosenergia hálózat megsemmisülhet a bolygón.

A napkitörések a leginkább megjósolhatatlan jelenségek közé tartoznak. Az úgynevezett koronakidobódás során a Nap felszínén felcsavarodó mágneses mező hatalmas hurkokat hoz létre, melyben a gázfelhő akár egymillió Celsius foknál melegebbre is hevülhet.

A táguló ív végül akkora erővel pattan el, mintha több millió hiroshimai atombombát robbantanának egyszerre.

A hatalmas energiájú és sebességű részecsketömeg beborítja a naprendszert, és elér a Földre is.

A legújabb kori gazdaságtörténet eddigi legnagyobb mágneses vihara 1989. március 13-án érte a Földet. Kanada Quebec tartományában mintegy 9 órán át tartó áramszünetet okozott, de volt, ahol csak 6 nap után tudták helyreállítani a szolgáltatást. - írja az Origo.

Sokak szerint ma egy hasonló napkitörés milliók életét venné el. Leállna az áramszolgáltatás és a generátorok, a kórházban gépekre kötött emberek azonnal meghalnának.

A repülőgépek lezuhannának, és a vonatok kisiklanának, összeütköznének. Mindemellett az ezt követő napok káoszának eredményeképpen kitörő anarchiában is sokan életüket vesztenék.

A veszély tehát nagyon komoly, akárcsak a baj. Ugyanis nagyon valószínű, hogy mindez előbb vagy utóbb be fog következni.

Talán 10 év múlva, talán 200, de az is lehet, hogy holnap.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány világvége kataklizma napkitörés


Megtekintések száma: 135057





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet