Több tízezres tömeg számolhatja fel Európa határait: ez még csak a jéghegy csúcsa, darabjaira hullhat az EU!

2018. május 5., szombat
Megkongatták a vészharangokat a balkáni migránsútvonalon fekvő országok kormányai. 

Európát felemésztheti a migráció, méghozzá olyan mértékben, hogy a hatalmas embertömeg, mely megindult felénk, megbonthatja a határokat.

Ha ez megtörténik, az EU eddig sem éppen tökéletes egysége végleg megbomolhat.

Hatalmas embertömeg érkezik, és ez még csak a kezdet. a nyáron a jó idő miatt százezrek, de rosszabb forgatókönyvek szerint milliók indulhatnak majd meg mind Kelet felől, mind pedig Afrikából.

Megdöbbentette a német közvéleményt, hogy a legnagyobb médiumok nem számoltak be Bostjan Sefic áprilisi figyelmeztetéseiről: a belügyekért felelős szlovén államtitkár ugyanis azt mondta, legalább 50 ezer migráns vár arra, hogy a balkáni útvonalon keresztül az Európai Unióba juthasson. 

A németek felháborodása érthető, mivel az illegális bevándorlók legfőbb úti célja Németország.

Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter szerint a jó idő korai beköszönte miatt akarnak hirtelen több tízezren útnak indulni Nyugat-Európa felé. Znidar hozzátette:

Bár a rendőröket készenlétbe helyezték, országuk nem bírna ki egy újabb ekkora rohamot, a szlovén állam ugyanis minden tekintetben túlterhelt.

A szlovén rendőrség hivatalos statisztikájából kiderül, hogy az idei év első negyedében jócskán megnőtt az országba érkező menedékkérők száma. 

A hatóságok arra számítanak, hogy akár csak az elmúlt években, ezután is a horvát határnál próbálnak majd meg a legtöbben betörni az országba 

– írja a wochenblich.at.

A szlovénokat megelőzően, februárban már a horvát média is beszámolt arról, hogy a tavalyi visszaesés után, idén újabb komoly migrációs hullámra kell számítani.

A horvát lapok azt szintén megjegyzik, hogy több szakértő is egybehangzóan állítja: Legkésőbb 2018 nyarán egy, a 2015-öshöz hasonló migrációs válsággal kell szembenéznie az Európai Uniónak.

Az elkövetkező hetek, hónapok, és a várható év kritikus lesz az Európai unió számára.

Itt már az a tét, hogy teljesen széthullik-e minden körülöttünk, vagy az európai közösségeknek sikerül valahogyan egyben tartani a helyzetet és önmagukat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek bevándorlás


Megtekintések száma: 12920

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet