Tömeggyártás előtt áll az anyag, mely mindent megváltoztathat: nem csak a tudományt de az életünket is!

2019. május 14., kedd




Ez tényleg forradalmasít mindent. Képes meggyógyítani önmagát.- VIDEÓ

Az emberiségnek már régóta vágyálma egy olyan anyag, ami nemcsak ellenáll a különféle sérüléseknek, de képes meggyógyítani magát.

Ezzel számtalan terméket lehetne úgy létrehozni, hogy az gyakorlatilag időtálló legyen, és meg lehetne bizonyos szerkezetek, tárgyak élettartamát növelni jelentős mértékben.

Már több hasonló anyagot létrehoztak hasonló módon, de az igazi áttörést csak az elmúlt 2-3 évben tudták elérni egy olyan műanyag kompozit megalkotásával, mely képes a sérüléseit regenerálni.

A szupramolekuláris poliuretán egy valóságos csoda, mely a jövőben ezerféle felhasználású anyag lesz.

Az eddigi, hasonló képességű anyagokhoz képest ez a vegyület annyiban hoz újat, hogy az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, illetve testhőmérsékleten (kb. 37 fok) is működik.

Ha a szupramolekuláris poliuretán névre hallgató anyag felületét megkarcolják, azon sérülést okoznak, annak halmazállapota folyékonnyá válik, így a keletkezett rést azonnal feltölti önmagával.

Az öngyógyító folyamat elindulása után a poliuretán molekulái újrarendeződnek, és pár óra leforgása alatt visszaáll az eredeti, szilárd állapotába.

A szakemberek arra számítanak, hogy elsősorban az egészségügy tud majd profitálni a felfedezésből.

Képzeljünk el például egy olyan sebkötöző anyagot, ami stabilan tartja a helyét, de amint cserélni kell, azt minden erőlködés, a beteg bőrének felsértése nélkül megtehetjük. Ha pedig vissza kell állítani a korábbi állapotot, akkor azt az anyag önmaga megteszi.

Ezerféle más dologra is fel lehetne használni, például elnyűhetetlen mobilok és kijelzők megalkotására, vagy olyan tárgyakat lehetne létrehozni, amik nem kopnak el többé...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 75868





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet