Történelmi pillanatot örökítettek meg a kamerák Tutanhamon múmiájával kapcsolatban

2017. május 18., csütörtök
Izgalmas történelmi pillanatok, melyet megnézhetsz!

A 3300 éve, 19 évesen elhunyt Tutanhamon az egyetlen fáraó, akinek szinte érintetlen sírját találták meg a régészek. Mégis alig tudtak meg róla azóta valamit.

Rengeteg információ látott napvilágot, és persze a vizsgálatok alapján is sokminden kiderült róla, de még ma is számos rejtélyt őriz magában.

1922-ben tártak fel Howard Carter vezetésével, az egyetlen, épségben megmaradt fáraósír. Méltán híres az az aranyból készült maszk, melyet a világ egyik legjelentősebb és egyben legközismertebb történelmi alkotásának tartanak világszerte.

Akadnak olyan vélekedések is, melyek szerint a maszkot eredetileg nem is Tutanhamonnak, hanem Nofertitinek készítették, ám valamilyen okból végül Tutanhamonra került.

1922-ben tártak fel Howard Carter vezetésével, az egyetlen, épségben megmaradt fáraósír. Aztán 85 éves később egy lélegzetelállítóan hangulatos, szinte történelmi pillanatokat rögzítő felvétel, amikor a fáraó sírjából kiemelik a szarkofágot, és először mutatják meg a publikum számára.

Azért volt ekkora jelentősége ennek a vieónak, mert azelőtt csak néhány tucat ember láthatta a fáraó arcát, kutatási céllal.Egyúttal elmondják, hogy egy üvegbúrába helyezik, mivel a látogatók miatt a pára és a hőmérséklet máskülönben idő előtt elpusztítaná, vagy legalábbis súlyosan rongálná a megmaradt múmiát.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség történelem egyiptom hiheteten


Megtekintések száma: 53767

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet