Továbbra is kereskedelmi forgalomban van a gyilkos glifozát!

2017. november 13., hétfő




Botrány, de még mindig ki vagyunk téve a veszélynek...

Az ember szinte semmiből sem tanul. A gyilkos, sok ember életét követelő, és még több embert nap mint nap mérgező glifozát ugyanis forgalomban maradhat az EU területén is.

Úgy tűnik, hogy a Monsanto elérte a célját, sikeresen lobbizott, vagy fizette le a szakértőket azért, hogy a szer gyilkos hatását csorbítsák a szakvélemények után.

Az Európai Bizottság 2016 júniusában a rákos megbetegedések kialakulásáért is felelőssé tett gyomirtó használati engedélyének 10 éves meghosszabbítására tett javaslatot.

Végül tagországi ellenállásra - a végső döntés meghozataláig - 18 hónapos, 2017 decemberéig szóló meghosszabbítás mellett döntöttek.

Az uniós tagállamok csütörtöki brüsszeli tanácskozásukon minősített többség hiányában ismét elhalasztották a glifozát tartalmú növényvédő szerek használati engedélyének öt évvel történő esetleges meghosszabbításáról szóló döntésüket.

Információk szerint 14 uniós tagország szavazata mellett, kilenc ellenében és öt tartózkodás mellett halasztották el a döntést arról, hogy a növényvédő szer meddig maradhat kereskedelmi forgalomban az Európai Unió országaiban.

Amíg a termelői szakszervezetek a szer használati engedélyének 15 éves meghosszabbítását szeretnék elérni, a környezetvédők azonnali tilalom mellett érvelnek.

Rengeteg valós kísérlet képe kering az interneten, melyen jól látni, hogy a glifozát tartalmú, vagy azzal kezelt mezőgazdasági takarmányok képesek voltak tumorok alőidézni az állatokban.

Ez pedig sokak szerint az embernél is így van, és az ráadásul ki is mutatható...

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutatási ügynöksége 2016 márciusában a lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolta a világ egyik legnépszerűbb - és az Egyesült Államokban a legtöbbet használt - gyomirtóját.

Ennek ellenére máig szabadon mérgezhetik vele az embereket szerte a világon.

OSZD MEG másokkal is! 

egészség GMO feltáró monsanto mérgek élelmiszeripar


Megtekintések száma: 165608





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet