Trónok harca zajlik az Európa feletti hatalomért… Ármánykodás, alkuk és hátbatámadás: és ezek vezetik az EU-t...

2019. július 2., kedd
Jól mintázza azt, hogy mit is várhatunk majd pontosan a Brüsszelben központosított hatalomtól, és attól, hogy a jövőben hogyan fognak bánni a tagállamokkal, köztük Magyarországgal.

A külvilág számára már most követhetetlen az, ami az EU csúcsokon zajlott, és ami most zajlik:

Az ármánykodások és a megköttetett homályos háttéralkuk ellenére sem sikerült dűlőre jutniuk az EU-tagállamok vezetőinek a legfontosabb uniós tisztségek sorsáról rendkívüli csúcstalálkozójukon.

Az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsban akkora megosztottság uralkodott, hogy esély sem volt megtalálni a legoptimálisabb jelöltet az öt fő uniós tisztségre.

Európa és annak vezetősége még sohasem volt ennyire megosztott.

Kvázi marakodnak egymással, épp úgy, mint amikor a veszett és éhes állatok marakodnak a megmaradt koncon.

A néppárti miniszterelnökök nem akarták hagyni, hogy Merkel a fejük felett döntsön. Most a liberális Margrethe Vestager kerülhet terítékre, ha mögötte sem lesz többség, akkor Michel Barnier következhet.Az álláspontok könnyebb összehangolásának reményével az uniós vezetők kis csoportokban is egyeztettek, Macron és Merkel például még a plenáris ülés előtt a V4-ekkel is tárgyalóasztalhoz ült. Végül azonban ezek a kísérletek is kudarcba fulladtak, így Donald Tusk (62), a tanács elnöke tegnap délelőtt felfüggesztette a csúcsértekezletet.

Káosz van tehát az egész Európa tanácsban.

tegyük fel a kérdést…

Tényleg ez a nemtelen bagázs próbál hatalomhoz jutni, és marakodni holmi pozíciókon, miközben egy egész kontinens irányítása lenne a feladatuk, KÖZÖSEN?!

Hát ezért életképtelen Európa, ebben a formában, ahogyan van…

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa politika botrány


Megtekintések száma: 31897

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet