Trump el akarja törölni a klímaváltozás nyomait

2017. február 10., péntek
Egyre több helyen távolíttatja el módszeresen az amerikai elnök a klímaváltozásra utaló nyomokat, anyagokat.

Mindent bevet

Trump komolyan felvette a kesztyűt a klímaváltozás elleni harccal szemben. Korábbi cikkekben is kielemeztük, hogy Trump mennyire ki nem állhatja a klímaváltozásról szóló elméleteket.

Egy Twitter bejegyzésében egyenesen azt állította, hogy Kína csak a gazdasági érdekei miatt találta ki a problémát, és vált a klímaváltozás elleni harc fő zászlóshajójává.

Most úgy tűnik, Trump magasabb fokozatra kapcsolt, már ami a globális felmelegedés elméletének aláásását illeti.

Nem elég, hogy egyre több emberét állítja a fontos pozíciókba, még arra is kínosan ügyel, hogy olyan emberek legyenek fő befolyási szerepben, akik a hozzá közel álló elméleteket osztják, vagyis nem érdekeltek a klímaváltozás elleni harcban.

Eltünteti a klímaváltozás nyomait?

Az EPA - azaz amerikai Környezetvédelmi Hatóság -alkalmazottai ugyan utasítást kaptak, hogy ne beszéljenek a sajtónak, mégis többen közülük megkeresték a Reuterst, és kiszivárogtatták, hogy a főnökség parancsot kapott a Fehér Házból: távolítsák el a klímaváltozásról szóló anyagokat a szervezet honlapjáról.

A Fehér ház táján már végbement a nagy tisztogatás, de még magát a NASA-t i nehéz helyzetbe hozta, ugyanis megvont különféle támogatásokat.

Nem titkolt módon különösen a klímakutatáshoz kapcsolódó részleget.

„Azt gondolom, szükséges dolog az éghajlatkutatás, de erősen átpolitizált terület lett, ami aláássa a kutatók munkáját. Trump úr döntései erős tudományos alapokon nyugszanak majd, nem az átpolitizált tudomány alapján.” – nyilatkozta Bob Walker, a NASA egyik tanácsadója.

Nem titkolt, hogy ő maga nagyon közel áll az olajiparhoz, és az olajipari szereplőkhöz, akik befolyásosak a piacon belül.

Donald Trump az olajban gazdag Észak-Dakota fővárosában, Bismarckban tartott olajipari konferencián mondott beszédében fejtette ki elképzeléseit az amerikai energiaszektor jövőjéről. Egyértelműen kijelentette, hogy törekedni fog arra, hogy Amerika olajiparát újra erősen fellendítse.

Harc a globális felmelegedés pártiakkal szemben

A Fehér ház oldalán sem lehet már megtalálni a klímaváltozással kapcsolatos dolgokat, mint korábban, és ez komoly jelzés.

„Trump elnök elkötelezett az iránt, hogy eltöröljön olyan káros és szükségtelen szabályozásokat, mint a Klíma Akcióterv vagy az USA vizei szabályozás.” - szól az egyik relevánsnak tűnő dokumentum a Fehér ház hon lapjának egyik dokumentumában.

A tudósok eddigi kutatásai, és hatalmas adatbázisok lehetnek komoly veszélyben Trump miatt.

Nem véletlen, hogy klimatológusok tucatjai kezdték el kimenteni adataikat a különféle szerverekről, hogy az utókor számára is megmaradjanak, és a Trump-éra ne törölje őket el teljesen nyomtalanul.

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány trump


Megtekintések száma: 77505

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet