Trump ismét hadat üzent Észak-Korea vezetőjének! Megdöbbentő kijelentést tett!

2018. január 3., szerda
Egyenesen a diktatúra vezetőjének címezte!

Donald Trump valami olyasmit tett, ami alapjaiban hozhat éles fordulatot a két nagyhatalom - legalábbis atomügyileg nagyhatalom – viszonyába.

Az ugyanis még jobban elmérgesedhet...

A Twitteren ugyanis egy olyan hivatalos bejelentést vagy üzenetet engedett meg magának, mely kifejezetten Kim Dzsongunnak, Észak-Korea vezetőjének szólt.

Nemrégiben maga Kim Dzsongun jelentette be, hogy Amerika már nem támadhatja meg a diktatúráját, mert olyan atomfegyverekkel rendelkeznek, hogy komoly ellencsapást tudnak mérni Amerika jelentős területeire.

Sejthető volt, hogy Trump nem fogja ezt szó nélkül hagyni, és így is lett.

„Az észak-koreai vezér Kim Dzsongun azt mondja, hogy »az Atomgomb mindig az asztalán van.« Megmondaná neki valaki abból az elgyengült és éhező rezsiméből, hogy nekem is van Atomgombom, de sokkal nagyobb és erősebb az övénél, és az én Gombom működik!” – írta.

A reakciója egyben erős túlreagálása is Kim nyilatkozatának. Az északi diktátor lényegében csak arról beszélt, hogy készen áll bevetni az atomfegyvereit, ha Amerika megtámadja.

A jelek egyre inkább afelé mutatnak, hogy Amerika akár saját maga provokálhat háborút.

Eliot A. Cohen - egykori tanácsadó - szerint az üzenet Trump „éretlenségéről” tanúskodik, ami elég veszélyes tulajdonság, ha a világ elsőszámú vezetőjét jellemzi.

Sokak szerint ez még inkább mélyíti a diplomáciai szakadékot, ami amúgy is hihetetlenól mély. Ha pedig valóban háborúra provokál, akkor az megmagyarázhatja Amerika számos a közelmúltban tett lépéseit.

Nem ez lenne az első ilyen eset...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika trump észak-korea háború amerika


Megtekintések száma: 19656

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet