Trump szerint egyetlen megoldás van Észak-Korea ellen!

2017. október 8., vasárnap




Sokan úgy vélik, az elnök kijelentése egy fegyveres konfliktust és a harmadik világháború kitörését sejteti előre.

Donald Trump meglepő kijelentést tett Észak-Koreával kapcsolatban. Sokak szerint a kijelentés egy esetleges háborút vetíthet előre.

Arról van szó, hogy Trump megjegyezte, hogy Washington az elmúlt évtizedekben mindig is hiába próbált tárgyalni Észak-Koreával, az soha nem vezetett eredményre.

Ezért úgy gondolja, egyetlen megoldás maradt, ahogy még észhez lehet téríteni a rezsimet - jelentette ki, de nem ment bele a részletekbe.

Sokak szerint valami komoly dologra készül Trump, mert megunta, hogy Észak-Korea csak a bolondját járatja Amerikával.

Az elnök szombaton Twitter-bejegyzésben fogalmazta meg véleményét.

"Elnökök és kormányzataik 25 éve tárgyaltak Észak-Koreával, megállapodásokat kötöttek és rengeteg pénzt költöttek" - írta mikroblog-bejegyzésében, majd hangsúlyozta: "ez nem működött, a megállapodásokat még azelőtt megszegték, hogy a tinta megszáradt volna rajtuk, bolondot csinálva az Egyesült Államok tárgyalóiból. Sajnálom, de csakis egyetlen dolog fog működni!".

Azt ígérte, hogy amennyiben Phenjan fenyegetése miatt az Egyesült Államok arra kényszerül, hogy megvédje önmagát vagy szövetségeseit, akkor Észak-Korea a teljes megsemmisüléssel számolhat.

Nagy politika és háborús elemzők mind azzal számolnak, hogy most még jobban meg fog növekedni a fegyveres konfliktus esélye.

Ha eléri a kritikus pontot, valamelyik fél támadhat, és akkor kezdetét veheti az atomháború, jobb esetben világháború, mert akkor nem atomot dobnak le a felek egymásra, és nem irtják ki a fél bolygót.

Szombaton helyi idő szerint a kora esti órákban Észak-Karolinába indulva, Trump az újságíróknak sem mondott többet. Közölte: nincs több hozzátennivalója. Hasonlóképpen nyilatkozott Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője is.

Vajon mire készülhet Trump? És mire készülhet Amerika?

Donald Trump egyszemélyben elindíthatja a háborút Észak-Korea ellen?

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés politika harmadik világháború kataklizma észak-korea


Megtekintések száma: 159750





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet