Trump végleg lemondhat? Kódeljárást indított ellene a háttérhatalom?

2019. november 20., szerda




Váratlan egészségügyi ellenőrzésen esett át Donald Trump a hétvégén. 

Az amerikai elnök következő teljes körű kivizsgálása csak jövőre esedékes, az idei vizsgálaton pedig mindent rendben találtak nála még februárban az orvosok. 

A demokraták egyik vezetője szerint ez akár Trump lemondásának előkészítése is lehet: a hivatalban lévő elnök az egészségi állapotára hivatkozva mondhat le, ha számára kedvezőtlenül alakul az impeachment-eljárás, írja a Newsweek.

Jon Cooper szerint a hivatalban lévő elnök nagyon vékony jégen mozog jelenleg. 

A Demokrata Koalíció elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy a már-már irreális választási ígéretek ellenére Trump az elnöki versenyfutásig sem jut el. A politikus úgy véli, hogy a hétvégén lebonyolított orvosi felmérés ennek egyfajta előkészítése lehet.

A Fehér Ház szóvivője cáfolta, hogy bármilyen gond lenne Donald Trump egészségi állapotával. 

Stephanie Grisham bár nem árulta el, hogy pontosan mit vizsgáltak két órán keresztül az ország vezetőjénél, de az amerikai elnök makkegészséges. Szavait Trump is megerősítette szokás szerint a Twitteren, és azt írta, hogy

"minden nagyon jó!"

A Mirror ennél valamivel részletesebben idézi a Fehér Ház orvosát. Sean Conley tagadja, hogy bármilyen gond lenne Trump szívével, az orvos szerint nem ezért volt szükség a kivizsgálásra.

Az elnöknek a híresztelések ellenére nem voltak korábban mellkasi fájdalmai, teljesen normális a koleszterinszintje annak ellenére, hogy két kilót hízott, és már 110,2 kg a súlya.

Sokak szerint Trumpot a saját belső, színfalak mögötti ellenzéke akarja félreállítani, mások szerint a háttérhatalom számára kezd feleslegessé válni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika trump


Megtekintések száma: 12659





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet