Tudod, hogyan alakítsd ki az egészséges énképed?

2017. március 6., hétfő




Fontos ahhoz, hogy sokra vidd az életben, és most megmutatjuk neked!

Nem könnyű elboldogulni abban a világban, ahol minden és mindenki a legmenőbb akar lenni. Megmondjuk egymásnak, hogyan éljünk, mit együnk, mit tegyünk, mikor vagyunk szépek, mikor vagyunk jók...

Így a végére nem csoda, hogy míg a társadalom egy része boldog elégedettségben éli életét, addig az individuum, az egyes ember, olyan szabályok közé kényszerül, amik börtönévé válnak...

Az ember szociális lény, így késztetést érez arra, hogy másokkal együtt éljen. Ennek hatására fejlődött az emberiség társas együttélése is. Így jutottunk el a törzsközösségektől, napjaink modern társadalmáig. Csakhogy ez a társadalom, lassan önálló, organikus egységgé válik. Saját törvényeket és ideológiákat tesz magáévá - illetve, hogy pontosabb legyek, mivel a társadalmunkat MI alkotjuk, így ezek az ideológiák és általánosan elfogadott normák, a többség gondolatain és értékrendjén alapulnak. Mégis a többség szuggesztív ereje révén, az általunk felépített társadalom lassan felemészti az egyént.

Az egészséges énkép kialakításához, érdemes betartani ezeket a szabályokat:

1. Ne hagyjuk, hogy a társadalmi nyomás tönkretegye az önbecsülésünket

Ne hagyjuk, hogy más mondja meg, nekünk mi a jó, mi a szép és mi a siker! Ha úgy látod, hogy valaki "jobban teljesít nálad" gondolj arra, hogy neki is megvan a maga nyomora, az ő életének is megvannak a maga nehézségei. És egyáltalán nem biztos, hogy ha ezekről is tudnál, még mindig irigykednél rá. Nem mellesleg, lényegtelen is, hogy más mit ért el. Neked az a dolgod, hogy a saját céljaid elérd!

2. Ne hagyd, hogy a sikereid a fejedbe szálljanak

Ez viszont, rögtön a ló másik oldala. Azért, mert jól mennek a dolgok, még nem egészséges és nem is jó, ha mások orra alá dörgölöd a nagyságod! Egyrészt azért, mert minél több feszültséget keltesz magad körül, minél nárcisztikusabban viselkedsz a környezeteddel, annál több fájdalmat és elégedetlenséget hagysz magad után. Ráadásul, a magas lóról, igen nagyot lehet esni. Az élet nem egy lineárisan növekvő matematikai függvény. Mindenkinek vannak jó és rossz periódusai... (még akkor is, ha a világ körülöttünk nem ezt sugallja)

3. Ne hasonlítsd magad másokhoz

Mindannyian mások vagyunk. Különböznek a történeteink, a családi hátterünk, az érzéseink a gondolataink. Ha másokhoz hasonlítjuk magunkat, azzal csak saját önbecsülésünket fényezzük, vagy rontjuk...

4. Mindenki, saját magának kell meghatározza a siker fogalmát

Talán mind közül ez a legfontosabb pont. A modern társadalom egyik legnagyobb rákfenéje, hogy minden honnan egy univerzális sikerképet sugároznak felénk. Csak akkor vagy sikeres, ha ennek megfelelsz? Egyáltalán milyen kép ez? Mi a siker? Az már siker, ha sok pénzed van, menő verdád, 800 köbcentis mellekkel felszerelt műlánnyal virítasz a legmenőbb klubbokban barnára szolizva, miközben mindenkit megdöntesz akit akarsz és te vagy az élet abszolút császára?

Senkinek a hitvallását nem akarom sérteni, ha valakinek ez a sikerről alkotott képe, ám legyen, törekedjen rá! De sokaknak nem ez az elképzelése a sikerről! Szerintünk az a legfontosabb, hogy saját magunknak meghatározzuk, mit tartunk igazi sikernek és azt, ha kell tűzön-vízen át megvalósítsuk!

Forrás: Tudnodkell.info

ezotéria önismeret önfejlesztés


Megtekintések száma: 41160





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet