Tudod mekkora a világ legnagyobb kutyája?

2016. október 20., csütörtök
George a világ legnagyobb kutyafajtájába tartozik , méretei azonban még fajtájához képest is impozánsak, és nem túlzás azt állítani, hogy a világ legnagyobb kutyájaként tartják számon.

George nem egyszerű kutya. Nem is akármilyen fajta. A német dog, vagy dán dog a világ legnagyobb termetű kutyafajtái közé tartozik.

Igazán testes és magas példányok ékesítik ezt a fajtát. Eredete meglehetősen régre tekint vissza: már i. e. 2500-ban feltűntek a mai dogra emlékeztető kutyákat ábrázoló rajzok az egyiptomi sírkamrák falain.

Több mint valószínű, hogy a fáraók kifejezett kedvencei lehettek, ha már ábrázolások is fellelhetőek róluk Egyiptomban.

A világ legnagyobb kutyájaként számon tartott George eredetileg csak egy aprócska szőrpamacs volt, mikor a gazdája hazavitte.

Akkor még ő maga sem gondolta, hogy ekkorára fog nőni, és egy világrekorder házi kedvenc fog belőle válni.A gazdái elmondása szerint soha nem gondoltak bele abba, hogy egy napon akkora kutya lesz, hogy egyáltalán esélyes legyen a világ legnagyobb kutyájának címére.

George azonban az idő előrehaladtával csak nőtt és nőtt…

A kutyát még 2006-ban vették maguk mellé, akkor még nagyon pici volt, és most utólag visszagondolva szinte hihetetlen, hogy ő is csupán egy 20-30 centis kis csöppség volt.

Bár a család tisztában volt vele, hogy ez a fajta nagyon nagyra tud megnőni, de nem gondolták, hogy világrekord van születőben, pontosabban növőben.

13 ugyanolyan kutyus közül választották ki annak idején, mert úgy érezték, van benne valami különleges. A családdal nagyon jól kijött, és az ismerősök is hamar megszokták, mivel mindenkivel megtalálta a közös összhangot.

Alig öt hónaposan is még úgy viselkedett, mint egy kis pici kutya. saját farkát kergette, és állandóan játszott volna velük.

Eleinte a kutyasétáltatások alkalmával sem tűnt fel senkinek, hogy mekkora lett George. Más kutyások félni kezdtek tőle, mert azt gondolták, hogy méretéből adódóan talán bántani fogja a saját kutyáikat, ez azonban csak alaptalan félelem volt.

Éppen ellenkezőleg, előfordult, hogy George-ot bántották egyes kutyák. Aztán a növekedése egyre látványosabb lett. 2007 karácsonyára már akkora súlya volt, mint egy átlagos felnőttnek.

Végül George méretei igen impozánsak lettek, és elnyerte a világ legnagyobb kutyájának címét is. A kutyus ugyanis 114 kilós súllyal bír, és majdnem két méteres a feje búbjától a talpáig.

Nagyon jó érzés hozzábújni, ugyanakkor idegenek számára elsőre riasztóan hat a behemót, ámde nagyon szelíd, barátságos kutya.

állatvilág rekord világrekord rekodrok


Megtekintések száma: 42580

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet