Tudod mekkora a világ legnagyobb kutyája?

2016. október 20., csütörtök




George a világ legnagyobb kutyafajtájába tartozik , méretei azonban még fajtájához képest is impozánsak, és nem túlzás azt állítani, hogy a világ legnagyobb kutyájaként tartják számon.

George nem egyszerű kutya. Nem is akármilyen fajta. A német dog, vagy dán dog a világ legnagyobb termetű kutyafajtái közé tartozik.

Igazán testes és magas példányok ékesítik ezt a fajtát. Eredete meglehetősen régre tekint vissza: már i. e. 2500-ban feltűntek a mai dogra emlékeztető kutyákat ábrázoló rajzok az egyiptomi sírkamrák falain.

Több mint valószínű, hogy a fáraók kifejezett kedvencei lehettek, ha már ábrázolások is fellelhetőek róluk Egyiptomban.

A világ legnagyobb kutyájaként számon tartott George eredetileg csak egy aprócska szőrpamacs volt, mikor a gazdája hazavitte.

Akkor még ő maga sem gondolta, hogy ekkorára fog nőni, és egy világrekorder házi kedvenc fog belőle válni.

A gazdái elmondása szerint soha nem gondoltak bele abba, hogy egy napon akkora kutya lesz, hogy egyáltalán esélyes legyen a világ legnagyobb kutyájának címére.

George azonban az idő előrehaladtával csak nőtt és nőtt…

A kutyát még 2006-ban vették maguk mellé, akkor még nagyon pici volt, és most utólag visszagondolva szinte hihetetlen, hogy ő is csupán egy 20-30 centis kis csöppség volt.

Bár a család tisztában volt vele, hogy ez a fajta nagyon nagyra tud megnőni, de nem gondolták, hogy világrekord van születőben, pontosabban növőben.

13 ugyanolyan kutyus közül választották ki annak idején, mert úgy érezték, van benne valami különleges. A családdal nagyon jól kijött, és az ismerősök is hamar megszokták, mivel mindenkivel megtalálta a közös összhangot.

Alig öt hónaposan is még úgy viselkedett, mint egy kis pici kutya. saját farkát kergette, és állandóan játszott volna velük.

Eleinte a kutyasétáltatások alkalmával sem tűnt fel senkinek, hogy mekkora lett George. Más kutyások félni kezdtek tőle, mert azt gondolták, hogy méretéből adódóan talán bántani fogja a saját kutyáikat, ez azonban csak alaptalan félelem volt.

Éppen ellenkezőleg, előfordult, hogy George-ot bántották egyes kutyák. Aztán a növekedése egyre látványosabb lett. 2007 karácsonyára már akkora súlya volt, mint egy átlagos felnőttnek.

Végül George méretei igen impozánsak lettek, és elnyerte a világ legnagyobb kutyájának címét is. A kutyus ugyanis 114 kilós súllyal bír, és majdnem két méteres a feje búbjától a talpáig.

Nagyon jó érzés hozzábújni, ugyanakkor idegenek számára elsőre riasztóan hat a behemót, ámde nagyon szelíd, barátságos kutya.

állatvilág rekord világrekord rekodrok


Megtekintések száma: 50693





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet