Tudósok, akiket az energialobbi hallgattatott el örökre: találmányok, amik véget vethettek volna a globál-kapitalizmusnak

2019. április 16., kedd




Erről MINDENKINEK tudnia kell!

Rejtélyes körülmények között eltűnt kutatók, titokzatos halálesetek, tűzesetek, balesetek, melyeknek soha nem leltek rá az okára.

Érdekes módon olyan tudósokhoz és kutatókhoz köthetők, akik mind valakinek az útjában álltak.

Az Anthrax Enigma: titokzatos körülmények között eltűnt víruskutató

Don Wiley volt az egyik leghíresebb víruskutató és emberi immunrendszer szakértő, ám váratlanul eltűnt 2001-ben, raádásul mindezt az amerikai anthrax – lépfene- támadások idején tette. Sokan felfigyeltek eme szokatlan egybeesésre, és eltűnését nem tulajdonították a véletlen művének.

Az általa bérelt autót azóta megtalálták a Mississippi egyik hídján. Az indítókulcs a gyújtáskapcsolóban volt, az üzemanyagtartály tele volt töltve – jelentette a helyi sajtó.

Az 57 éves Wiley, a Harvard egyetem biokémikusa, biofizikusa, a Howard Hughes Intézet kutatója szakmai konferenciára érkezett Memphisbe. A tudós az Ebolán kívül kutatta az AIDS betegséget okozó HIV-vírust és több más halálos betegség kórokozóját is.

Sokan arra gondoltak, hogy bio-terroristák rabolták el, és kényszerítették lépfenével fertőzött posta levelek és csomagok készítésére, ugyanis ebben az időben érkeztek mindenfelé Amerika-szerte lépfenével fertőzött borítékok.

Testét azonban 40 nappal később megtalálták, méghozzá 483 kilométerrel arrébb…

Az esetet balesetnek titulálták, és a hatóságok szerint egy széllökés fújhatta le a hídról az autót, majd a tudós testét a víz elsodorta magával.

Nemsokkal halála után azonban szintén érdekes egybeesésként egy másik anthrax kutató, Vladimir Pasechnik is elhunyt, éppen azt követően, hogy átadta információit és kutatási anyagát az amerikai kormánynak.

Rodney Marks rejtélyes halála

Rodney Marks egy tehetséges ausztrál asztrofizikus volt, akit váratlanul utolért a halál a Scott Amundsen sarkköri kutatóállomáson.

Ez egy antarktiszi kutatóbázis volt, melyet az Amerikai Nemzeti Tudományos Alapítvány pénzelt és felügyelt, valamint az Amerikai Védelmi Minisztérium egyik embere.

Holttestét állítólag 6 hónapig tárolták a halála után a bázison, mire kiadták a családnak és a hivatalos szerveknek. halálát természetesnek titulálták, azonban

egy későbbi boncolás során, amit már hazájában végeztek el, azt állították, hogy Rodney-t megmérgezték méghozzá halálos mennyiségű metanollal.

Mind a mai napig nem tudni, pontosan ki lehetett a gyilkosa, vagy hogy hogyan és miként történhetett ez az egész incidens, vagy szándékos mérgezés. Vannak, akik szerint egy balul elsült tréfa lehetett, míg mások úgy vélik, hogy valami olyat talált vagy látott, amit nem lenne szabad, ráadásul beszélni is akart róla másnak, ezért kellett meghalnia.

3 kutató titokzatos halála

2013-ban egy cambridge-i professzor azt állította, hogy három korábban elhunyt szintén az Antarktiszon dolgozó kutató halálát nem baleset okozta, mint ahogyan azt korábban gondolták, hanem szándékos emberölés.

Mindhárom férfit rejtélyes körülmények között érte a halál. Egy leesett a lépcsőn a hivatalos verzió szerint, a másikat egy villám csapta agyon, míg a harmadikat elütötte egy kamion.

Nem éppen szokványos halálnemek. A kutatókat ugyan nem a jeges kontinensen érte a halál, de haláluk kellően rejtélyes volt ahhoz, hogy külön foglalkozni kezdjenek velük az emberek.

Peter Wadhamst, aki ezt az egészet állította, nemsokkal később egy kamion szándékosan el akarta gázolni. Természetesen a kamion és vezetője sohasem került elő.

Azt beszélik, hogy a 3 kutatót az olajipari érdekeltségek tehették el láb alól, vagy maga az amerikai kormány, mert valami olyasmit talált, vagy látott a jég alatt az Antarktiszon kutatva, amit nem kellett volna neki.

Az amerikai lézerfegyver program, és 25 tudós rejtélyes öngyilkossága

1982-től 1990-ig legalább 25 tudós vesztette életét rejtélyes, megmagyarázhatatlan körülmények között, mialatt a GEC Marconi komplexumban dolgoztak.

A céget, mely a komplexumot működtette és felügyelte, többször is kapcsolatba hozták az amerikai lézerfegyver programmal, mely egy szupererős lézerfegyver rendszer kifejlesztését célozta meg, valamint egy a bolygó köré vonható globális rakétapajzsot.

Bár a legtöbb haláleset látszólag öngyilkosságnak tűnt, a halottak semmilyen esetben nem hagytak hátra búcsúlevelet, ahogyan egy öngyilkosságnál szokás.

Egy ízben az egyik áldozat lefejezte saját magát – nagy talán, hogy ez hogyan történhetett meg – míg egy másik delikvens hurkot kötött a nyakába, és “felakasztotta magát” miközben autót vezetett…

Sok apróbb jel utal arra, hogy ezek a halálesetek nem balesetek és öngyilkosságok voltak, hanem gyilkosságok. Nem egy esetben ugyanis rejtélyesek voltak a halálozások körülményei, ami indokolta volna a nyomozást, ennek ellenére szinte semelyik esetben sem végeztek boncolást.

Felmerült, hogy az orosz titkosszolgálat játszhatott közre a 25 tudós megölésében, akik az amerikai lézerfegyver programról akartak információkat szerezni minden áron.

Az Oroszok mindig is kémkedtek az amerikai haditechnológia iránt, és tényleg bármit megtettek volna, hogy tervrajzokhoz, szigorúan titkosított dokumentumokhoz jussanak.

A tudósok mind rájöttek a kémkedésekre, sok esetben saját kollégáikról lehetett szó, ezért eltették őket láb alól. Több jelentés is arra utal, hogy az egyes áldozatokhoz köthető személyeknek később nyoma veszett, és eltávoztak a kutatásból ismeretlen helyre.

Mások úgy vélik, hogy ezt a 25 tudóst a saját kormányuk, azaz az amerikai kormány tette el láb alól, mert beszélni akartak a titokban folyó lézerfegyver programról.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes rejtélyek összeesküvés találmányok


Megtekintések száma: 55338





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet