Tudósok bizonyítékot találhattak egy másik univerzum létére?

2017. május 5., péntek




Elképesztő dologra bukkantak a világűr sötétjében...

Egy merőben új felfedezés teljesen átírhatja az emberiség eddig kozmológiai modelljeit, és mindazt, amint az univerzumról tudunk.

A csillagászok és tudósok egy csoportja ugyanis olyan dolgot találtak, mely egy másik univerzum létezését bizonyíthatja. Ha a teória teljes mértékben beigazolódik, akkor talán több milliárdnyi a miénkkel párhuzamos univerzum létezhet.

Miről is van szó? Arról, hogy a csillagászok már egy jó ideje tanulmányozzák az űrt, és a kozmikus háttérsugárzást is.

Ez az a sugárzás, mely az ősrobbanásból maradt vissza, mint egyfajta lenyomat. Sokan éppen ezért isten ujjlenyomataként is emlegetik.

Ebben a kozmikus térben egy hidegfoltot fedeztek fel néhány éve, amire nem leltek megoldást. Nem tudták, hogy a környezethez képes miért ekkora az eltérés a hő térképeken.

Nem ismertek egyetlen kozmológiai jelenséget sem, ami ilyet okozhatna.

Most egy ú elmélet azt állítja a hidegfolttal kapcsolatban, hogy nem lehet más, mint egy olyan plazmarobbanás maradványa, mely amiatt jött létre, mert az univerzumunk ütközött egy másik univerzummal.

Az így keletkezett negatív energia pedig hidegfolt formájában manifesztálódott.

Vagyis az ősrobbanás talán eleve amiatt jött létre, mert a mi univerzumunk egy másiknak csapódott.

Bár a tér és az idő egyetlen szingularitási pontban volt, elképzelhető, hogy ennek ellenére környező rendszerekkel érintkezett.

A multiverzumok elmélete ma még nem teljesen bizonyított, de a hidegfolt lehet az első olyan dolog, mely ennek az elméletnek a helyességét alátámaszthatja. Jelenleg ugyanis semmi mással nem tudjuk magyarázni a hidegfolt jelenlétét a kozmikus háttérsugárzásban.

Ez a lyuk ténylegesen hatalmas kiterjedésű, és annyira hideg, hogy hozzávetőlegesen felmerült az is, hogy talán az ősrobbanás előtti időkből származhat, és nem is magával a robbanással keletkezett.

Különös, hogy az adott területen úgy tűnik, mintha abszolút nem lenne semmi. Sem csillaganyag sem csillaganyagok felhői, vagy galaxisok, egyéb objektumok.

Azonban valami mégis lehet ott, ugyanis nagyon erős gravitációs hatást mérnek afelől a folt felől. Mintha lenne ott valami, ami ezt a nagyon erős erőhatást kifejti a környezetre.

Mind ismeretes, a nagy erők közül egyedül a gravitáció titokzatosan gyenge a többihez képest. Ezt a mai napig nem sikerült megfejteni, de egyes kvantumfizikai modellek úgy gondolják, hogy a gravitáció tényleges ereje egy másik világban létezhet, és a mi univerzumunkba csak átsugároz.

Ha így van, akkor a hidegfolt felől érkező sugárzás valóban lehet egy másik univerzum „érintése”. Sőt, egyes fizikusok szerint még az sincs kizárva, hogy azon a térponton, egy nagy kiterjedésű régióban két univerzum kozmikusa anyaga fonódott össze...

Minden azon áll, hogy a jövőben a hidegfoltot még jobban, még alaposabban tanulmányozó kutatások milyen információkkal fognak szolgálni a jövőben.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás univerzum kvantumfizika


Megtekintések száma: 99012





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet