Tudósok borzalmas dolgot bizonyítottak be: bele is lehet halni ha horkolsz

2021. október 11., hétfő




A Huffington Post is beszámolt a megdöbbentést keltő eredményekről!

A rosszul alvás mellett talán a leggyakoribb probléma a horkolás.

Sokan nem veszik komolyan, szinte természetesnek tartják, és nem mennek vele időben orvoshoz.

Mára pedig rengeteg különféle Egyetemeken végzett kutatás bizonyítja azt, hogy a horkolás maga egy igen súlyos szövődményeket is előidéző állapot lehet.

A Harvard Egyetemen bebizonyították 1000 ember bevonásával egy elvégzett kutatás alapján, hogy a horkolás légzésleállást is okozhat, valamint halálos rejtett szövődményeket, melyeket alattomosan nem is mindig lehet azonnal észrevenni.

Pedig a horkolás nagyon nagymértékben károsíthatja a szervezetet és súlyosabb esetben bele is lehet halni.

A civilizációs társadalmakban az alvásproblémák egyre gyakoribbak. Olyannyira, hogy az egyik legnagyobb amerikai online napilapnak, a Huffington Postnak, külön alvásrovata van, amit napról-napra friss cikkekkel töltenek meg. A legnagyobb baj, hogy az alvásproblémákkal az emberek nagy része nem, vagy csak későn fordul orvoshoz.

Az emberek nagy része nincs ezzel tisztában, de a horkolás miatt nagyon súlyos, életveszélyes betegségek is kialakulhatnak. Az emberek nem tekintik komoly problémának a horkolást, nem hiszik, hogy akár bele is lehet halni. Sajnos nagyon sok álmában a horkolás miatt meghalt emberről tudunk.

Amikor a horkolás lélegzet kimaradással, és az ezzel járó agyi oxigénhiánnyal jár, akkor már betegségről beszélünk, ami előbb utóbb az összes szerv elhasználódásához vezet.

Aki álmából harmincszor felébred a légzés kimaradása miatti sokk következtében, azon ez napközben előbb utóbb meglátszik. Ez azt jelenti, hogy az állapota súlyos.

Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulnia friss kutatás szerint, ugyanis ez előbb vagy utóbb, de igazi és valós életveszélyes állapotot idézhet elő.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes egészség életmód horkolás


Megtekintések száma: 74764





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet