Tudósok megdöbbentő felfedezése az emberi DNS-sel kapcsolatban

2017. május 1., hétfő
Ha ez így van, akkor az emlékekkel és az öröklődéssel kapcsolatban mindent újra kell gondolnunk.

Ennél megdöbbentőbb dologra talán még soha nem bukkantak a genetikusok és az emberi genome kutatói.

Az Atlantában található Emory Egyetem kutatócsoportja már egy jó ideje vizsgálja az emberi DNS-t és a teljes génkészletet, és most egy hihetetlennek ható összefüggést tártak fel.

Arról van szó ugyanis, hogy az emberi DNS valahogyan képes emlékezni.

Vagyis a DNS szál emlékeket tárol egy számunkra egyelőre ismeretlen hatásmechanizmussal.

A jelenséget először kísérleti egereket vették észre, majd egy bizonyítási eljárásban sikerült is bizonyítani a kutatók tézisét. Elmondható tehát, hogy a jelenség nagyon is való, mert mérhető, észlelhető.

A kísérletben az egerek generációról generációra voltak képesek átörökíteni egy információt - a cseresznyevirág illatától való félelmet.Ez alapjaiban mond ellent annak a tudásnak, ami az emberi testről, és az emlékezés képességéről szól.

Eddig a kutatók úgy gondolták, hogy az emlékek egyedül, és csakis az agyban képesek tárolódni, de szemmel láthatóan ez nem teljesen így van.

Már korábban is léteztek olyan orvosilag is igazolt esetek, ahol például szívátültetésen átesett páciensek kezdtek el teljesen másként viselkedni, mint azelőtt.

Ezekre az esetekre a tudósoknak sosem volt egyértelmű magyarázata, és talán ugyanez a jelenség állhat a háttérben.

A további vizsgálatok során rájöttek arra, hogy a DNS láncnak feltehetően van egy második információs rétege, és ez képes valamilyen szinten és mértékben emlékeket eltárolni magában.

Ez valami elképesztő. Gondoljunk csak bele: képesek vagyunk a saját emlékeinket is átörökíteni az utódainkba, peresze csak bizonyos mértékben, de lehetséges.

Ez pedig sokak szerint hatalmas távlatokat nyithat majd a jövőben az egész emberiség számára...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány emberi test genetika dns


Megtekintések száma: 150986

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet