Tudósok megerősítették: EZ rejtőzhet a Mona Lisa festménybe kódolva!

2022. november 15., kedd




Hihetetlen! Rejtett portrét találtak Leonardo da Vinci híres Mona Lisa festménye alatt egy különleges megvilágítási módszernek köszönhetően - számolt be egy francia kutató eredményéről a BBC hírportál.

Pascal Cotte állítása szerint több mint tíz éve elemzi a módszer segítségével a festményt. Szerinte a rejtett portré a híres Leonardo-festmény alatt van.

A számtalanszor különféle hiedelmek, legendák központjává tett festő és festménye sokszor került már a kutatók kezébe, hogy bebizonyosodjanak arról, hogy a szóban forgó mendemondák, feltételezések igazak-e.

A vizsgálat eredményei szerint az ismert kép alatt egy másik ülő alak portréja van, amelyen a Mona Lisa festmény híres rejtelmes mosoly még nem ismerhető fel.

A festményt őrző Louvre Múzeum nem kommentálta a bejelentést, mivel az nem a hivatalos kutatás része.

"Szkeptikus vagyok. Köztudott, hogy a festők gyakran átfestik a festményeiket, ha a megrendelő nincs megelégedve a művel. Vagyis nincs abban semmi meglepő, ha a Mona Lisa alatt festés van" - véli Will Gompertz, Arts Editor, a BBC által megkérdezett szakértő.

Ettől függetlenül a bejelentés sokakat meglepett, és több mint megdöbbentő.

Vajon mi lehet a rejtett kép? Mit ábrázolhat? Ezt még senki sem tudja, de a találgatások már megindultak.

Egyesek legendák szerint Leonardo a Mona Lista festményen rejtette el a Szent Grál végső nyughelyére vonatkozó utalást, vagy magát a szent ereklyét magát (hisz sohasem látta senki, nem létezik róla tényleges festmény vagy fotó).

Más források szerint "aki a Monsa Lisa mögé lát" az megfejti az örök élet titkát. Bárhogy is legyen, a rejtett kép felfedezésével csak megszaporodtak a találgatások az amúgy is méltán híres és egyben rejtélyes festmény kapcsán.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek mona lisa leonardo da vinci


Megtekintések száma: 131139





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet