Tudósok megerősítették: földönkívüli eredetűek a rejtélyes rádiójelek!

2023. február 2., csütörtök




Mostmár biztos: egy idegen galaxisból kapunk jeleket.

Az FRB Fast Radio Bursts - azaz gyors rádiókitörés - olyan jelek, melyeket a tudomány és a csillagászat nem tudott hova tenni, és még ma is sok rejtély övezi őket.

Korábban már többször fogtak ilyen FRB-ket az űrből, és sokáig nem voltak biztosak benne a csillagászok, hogy ezek a jelek egyértelműem a földön kívülről származnak-e.

Hogy miért? Mert nagyon szabályosnak tűnte.

Olyan szabályszerűségek vannak bennük, mintha egy mesterségesen előállított jelsorozat lenne.

Ugyanakkor nagyon nehéz volt mindig is megfigyelni őket, mert ezek nagyon rövid jelek. Korábban felvetődött az az elmélet, miszerint a jelek nem is a földön kívülről érkeznek, hanem a Földről verődnek valahogyan vissza.

A tudósok nemrégiben bebizonyították, hogy az FRB jelek egy jó része egy idegen galaxis felől érkezik hozzánk: vagyis földönkívüli eredetük egyértelmű.

„Most már tudjuk, hogy az említett kitörés egy a Földtől 3 milliárd fényévre lévő törpe galaxisiból jött" - nyilatkozták a csillagászok.

Azt már korábban is sejtették, hogy az idegen galaxis felől, egész pontosan egy 3 milliárd fényévnyire lévő törpe galaxisból jönnek.

Annyira messze van ez a galaxis, hogyha valóban idegenek küldték, akkor nem kizárt, hogy már régen nincsenek ott, ahonnan a jel érkezett, esetleg kipusztíthatták magukat, vagy tovább fejlődtek technológiailag, így ha erre a jelre válaszolnánk, talán már nem is lenne értelmezhető számukra.

Egyelőre nekünk sem sikerült dekódolni. Sokan ugyanis nem hiszik, hogy valaha sikerül, míg mások szerint ezek a jelek továbbra sem az idegenek művei, hanem valamiféle ismeretlen csillagászati jelenségnek, vagy anomáliának a nyomai.

„Úgy gondoljuk, hogy a kitöréseket és a folyamatos jeleket valószínűleg ugyanaz a tárgy okozza vagy, hogy ezek valamilyen fizikai kapcsolatban állnak egymással."

Ezen információk alapján akár egy meglehetősen érdekes elmélet szerint egy Dyson-gömb is lehet a jel forrása, amit egy technológiailag fejlett civiliázó épített azzal a céllal, hogy egy csillag erejét közvetlenül megcsapolják.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány idegen idegenek idegen civilizációk csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 321211





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet