Tudósok rátalálhattak az intelligens tervezés bizonyítékára: mégis létezik Isten?

2018. március 5., hétfő
A szakemberek erre nem számítottak. Vége a véletlenszerű életről és világról szóló egyetemes modellnek?

CÉLUNK van a világegyetemben? OKA van annak, hogy itt vagyunk?

Nagyon sokan úgy hiszik, hogy Isten létezik, és maga Stephen Hawking sem vetette el teljesen a létezését annak ellenére, hogy korábban kijelentette, hogy a tudományos módszerekkel és kémiával meg lehet magyarázni az életet és a világ kialakulását.

Arra azonban ő sem tudott magyarázatot adni ugyanis, hogy mi idézhette elő az ősrobbanást magát.

Persze vannak különféle teóriák, miszerint a multiverzumok, párhuzamos világok összeütközése, de valamitől fogva léteznie kellett valaminek az addigi semmi helyett.

Most pedig egy Naprendszerrel kapcsolatos kutatás világított rá, hogy létezhet egy felsőbb entitás. Vagyis a világegyetemben SEMMI sem véletlen.

Kutatók egy csoportja 909 exobolygót és 355 csillagot elemezve arra jutott, hogy a legtöbb bolygórendszert a Naprendszertől eltérően szigorú szabályosság jellemzi.

Ez pedig valóban felvetheti az intelligens tervezés, az eleve elrendeltetettség elméletét és lehetőségét.

A Lauren Weiss, a Montreali Egyetem munkatársa által vezetett nemzetközi csapat kimutatta, hogy az egyazon csillag körül keringő bolygók mérete általában hasonló, keringési távolságuk pedig szabályos – számol be az egyetem oldala. A vizsgálat során a kutatók a W. M. Keck Obszervatóriummal figyelték meg a Kepler űrtávcső által felfedezett bolygórendszereket.

Az új eredmények azt sugallják, hogy a legtöbb rendszer másként fejlődött, mint a Naprendszer.

Vagyis a mi Naprendszerünk egyedülálló lehet és különleges.

Rögtön érdemes hangsúlyozni: ez nem jelenti azt, hogy akkor máshol nem alakulhatott ki élet, sőt. Ez a kutatás csak azt állapította meg, hogy máshol más rendszerek valamiért nem ennyire egyedülállók.

Egyrészt maga a szabályosság is felvethet valamiféle írott és rejtett törvényszerűséget, másrészt igazolhatja az ember genezisét: vagyis azt, hogy nem lehet véletlen, hogy itt, a Földön kialakult az élet.

Egy elképzelés szerint az egész csak amiatt lehet, mert a Jupiter itt van a Naprendszerünkben, azonban más rendszerekben is találtak már ekkora gázóriásokat, mégsem volt ennyire különleges mindent figyelembe véve, mint a mi Naprendszerünk.

Az ember tehát talán ténylege leve elrendeltetve teremtetett meg a Föld nevű bolygón, pontosan meghatározott, életre alkalmas körülmények között?

Vagy maga az élet törvényszerűen létrejön mindenhol, ahol adottak a feltételek? Eddig ugyanis több helyet is találtunk a kozmoszban, ami alkalmas lett volna rá, de a jelek szerint ezek a helyek nem nyüzsögnek az élettől.

Adódik a kérdés: mi OKA van annak, hogy itt vagyunk? A végső teremtő létezhet? Célja lehet velünk?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány isten univerzum világegyetem multiverzum intelligens tervezés


Megtekintések száma: 24748

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet