Tudósok szerint ezek a legjobb helyek, ahol egy zombi apokalipszist túl lehetne élni!

2023. március 5., vasárnap




Ha a jövőben beütne egy katasztrófa, ezeken a helyeken lenne a legnagyobb esély a túlélésre - állítja a Cornell Egyetem kutatása.

Kutak nemrégiben egy olyan, átofgó és komoly számítógépes szimulációt futtattak le, mely meglepő, és igen összetett eredménnyel zárult.

A kutatás arra irányult, hogy kiderítsék, mi is történne egy valódi zombi apokalipszis esetén, azaz mi történne, ha kitörne egy járvány.

A járvány a nagyvárosok és sűrűn lakott településeken igen gyorsan, órák, alig 24 óra alatt elterjedne.

Ezt követnék a ksiebb városok, nagyobb központok.

A tudósok ezen modellek alapján rájöttek arra, hogy mely zónák lennének a legkevésbé biztonságosak Ameirkában.

A kutatás azt hozta ki, hogy a lehető legrosszabb választást New York vagy Atlanta jelentené, itt nagyon sokan vannak, így ha a járvány beüt, rengeteg ember változik át zombivá.

A Cornell Egyetemen elvégzett kutatás ugyanakkor azt mutatta, hogy alig egy hónap alatt letarolhatja egész Amerikát egy ilyen járvány a jövőben.

A legbiztonságosabb régióknak az elszigeltelt hegyvidéki területek mutatkoztak, nem véletlenül.

A hegyvidékek ugyanis nehezebben megközelíthetők az élőhalottak számára, és sokkal ritkábban is lakottak, könnyebben lehet elbarikádozni a védeni kívánt épületeket, létesítményeket.

A számítógépes modellt egyébként különféle virológusuk, és járványügyi szakértők segítségével állították össze, hozták létre.

A 28 nappal később című film maga a valóság - állítják a kutatók, mivel a méréseik szerint is körülbelül ennyi nap kellene ahhoz, hogy a zombi fertőzés bekebelezze Amerikát.

Ugyanakkor elmondták, hogy a vírus nem mindenhol terjedne ugyanolyan erősséggel, és több különféle variánsa lenne, attól függően, hogy mely gócpontokban alakulna ki.

Szerencsére a Cornell Egyetem kutatása pusztán a fantázián alapult, azonban sokak szerint az ördög nem alszik...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség apokalipszis zombik


Megtekintések száma: 55707





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet