Tudtad, hogy ez a fűszer akár egyes gyógyszereket is helyettesíthet?

2018. július 15., vasárnap




Dr. Ajay Goel a Baylor Kutatóintézet szakembere szerint a kurkuma az egyik leghatásosabb depresszió elleni szer, mivel csökkenti a gyulladásos folyamatok következtében fellépő agysejt-veszteséget. 

Bizonyos ételekhez hozzákeverve, és rendszeresen fogyasztva, nagymértékben csökkenti a szervezet egész területén fellépő gyulladásokat.

A közvetlen antioxidáns hatás mellett a kurkumin számos antioxidáns enzim aktiválásával fokozza a sejt oxidatív stressz elleni védekezését.

A kurkumin laboratóriumi körülmények között többféle betegség, így például a diabéteszes vesekárosodás, az alkoholos májfibrózis modellkísérletében mutatott előnyös tulajdonságokat.

A laboratóriumi kísérletekben a kurkuma hatékonyan megkötötte a reaktív oxigéngyököket, az azonban nem világos, hogy az élő szervezetben is képes-e kifejteni ezt a hatását.

Rossz felszívódása miatt csak alacsony koncentrációban van jelen a vérplazmában és a többi szövetekben, így nem valószínű, hogy a szervezet egészében jelentős hatást tudna kifejteni. 

Ugyanakkor a szájon át bejutó kurkumin elég magas koncentrációt képes elérni a bélcsatornában, és a bélnyálkahártya sejtjeiben kifejtheti DNS-károsodások ellen védő hatását.

Készítsük el az alábbi keveréket, és fogyasszuk rendszeresen.

Kurkumás limonádé (4 személyre)

Hozzávalók:

  • 4 csésze hideg szódavíz
  • 2 evőkanál frissen reszelt vagy porított kurkuma
  • 4 evőkanál juharszirup
  • méz vagy stevia
  • 1 ½ citrom leve
  • 1 vérnarancs leve

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük össze egy üvegkancsóba, és tálaljuk narancskarikával díszített poharakban.

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 32135





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet