Tudtad, hogy EZÉRT nem volt soha influenzás a nagymama?

2017. december 4., hétfő




Nagymamáink nép praktikái: így győzd le a legdurvább meghűlést is!

A népi gyógymód mindig is sokkal erősebb és hatásosabb volt az elmúlt évszázadokban, mint napjaink modern, de sokszor haszontalannak tűnő gyógyszerei.

Nem is véletlen, hogy egyre többen térnek vissza az egykori természetes alternatívákhoz, melyek a nagymamáinkat is egészségben és fittségben tartották.

Van néhány remek recept és praktika, melyekre megesküsznek a régi öregek. EZÉRT nem látta őket soha orvos, és nem szorultak rá arra, hogy gyógyszereket szedjenek.

Az egyik ilyen volt az erőspaprika, melynek jótékony hatásairól már nagyon rég tudtak. Ez leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti.

A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a váladék termelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását

A Vöröshagyma is remek recept volt mindig is arra, ha valaki erős meghűléssel küzdött, de a fokhagyma is fontos szerepet játszott a betegségek elűzésében.

A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.

Nem véletlen, hogy a nagyi sosem volt beteg, mivel ha elkezdett a torka fájni, aznap este egy jó erős hagymateát készített, amivel másnapra el is űzte a bajt.

A másik csopatévő recept a megfázásra a húsleves. A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz.

A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak.

A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük.

Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába. :)

Ha mindezek mellett még szükségünk van egy természetes ütőkártyára a régi népi gyógymód eszköztárából, akkor talán a tormát érdemes megemlíteni.

A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.

Bármelyiket is választod, gyógyszerek nélkül, természetesen és mellékhatásoktól mentesen gyógyulhatsz ki a legdurvább megfázásból is.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód egészség megelőzés természetes remediák népi gyógymód


Megtekintések száma: 47222





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet