Tündérek csontvázai hevertek egy londoni pincében? Döbbenetes sokkoló bizonyítékok járták be a világot

2023. szeptember 27., szerda
Rejtélyes, szárnyakkal rendelkező apró csontvázakra bukkantak egy londoni ház pincéjében. A láthatóan konzervált állapotban lévő maradványok a 19 századból származnak.

A feljegyzések szerint a házban többször tapasztaltak különös, megmagyarázhatatlan jelenségeket, melyeket nem tudtak semminek sem tulajdonítani.

Annyit tudni, hogy a ház, amelynek pincéjében a különös és egyben bizarr leleteket megtalálták, egy gyűjtőé volt.  Hogy ki lehetett ez a rejtélyes ismeretlen, az még a homályba vész.

A csontok úgy tűnik, mintha nem evilági lények természetfeletti maradványai lennének. Sokan úgy sejtik, hogy tündérek csontjait találták meg,

így mások szerint ezek csupán hamisítványok. Ahhoz, hogy ez a kérdés eldőljön, sokáig úgy gondolták, hogy egy alaposabb vizsgálat elég lesz.

tunder-csontvaz

A csontokat és a többi meglelt tárgyat analizálásra küldték, hogy alaposabb vizsgálatokon essenek át, azonban a vita nem dőlt el, hanem újra fellángolt, mert kiderült, hogy az első eredmények nem utalnak semmiféle olyan dologra, mely összefüggne a hamisítással. A csontok igazinak tűntek, szintúgy a velük együtt megtalált naplók és dokumentumok.

A testek némelyikén még az elrothadó hús nyoma is látszik. A testek különféle stádiumban mumifikálódtak, és látható, hogy nem emberi csontokról van szó, mert ahhoz túl aprók, valamint szárnyakkal is rendelkeznek.

apro-leny-mumiaja

Ez ráadásul még nem minden. Az egyik dobozban vázlatrajzokat találtak a hírhedt hasfelmetsző Jack áldozatairól, Catherine Eddowes-ról valamint Elizabeth Stride-ról.

Már most megindultak a különféle pletykák, hogy a rejtélyes gyűjtőnek talán a hasfelmetszőhöz is köze lehetett.

A kollekcióról alig tudni valamit, az előző tulajdonos személyazonossága homályba vész, noha felsejlenek nevek, mint lehetséges tulajdonosok.

Az egyik ilyen Thomas Theodore Merrylin, aki egy gazdag arisztokrata volt az 1800-as években. Thomas biológus is volt, és valamennyire értett az anatómiához, így az sem kizárt, hogy ha nem is ő volt maga hasfelmetsző Jack, de talán ismerte, vagy köze lehetett az ügyekhez.

tunderek-csontjai

A leleteket kis dobozkákba zárva az 1960-as években fedezték fel, amikor új tulaja lett az épületnek, és az épületet le akarták bontani. Ekkor bukkantak rá a félelmetes, természetfeletti gyűjteményre.

A csontokkal együtt olyan feljegyzéseket és írásokat is találtak, melyek különféle olyan mai modern elméleteket vetettek fel, mint a húrelmélet, vagy párhuzamos dimenziók, melyeket akkoriban még nem ismerhettek az emberek.

Azóta se tudni túl sok mindent, ami közelebb vinne minket az igazsághoz, így a bizarr gyűjteményt még mindig rengeteg homályos köd veszi körül.

tündér hasfelmetsző csontváz


Megtekintések száma: 191450

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet