Tündértetemek a világban: egyre több bizonyíték egy ismeretlen világ lényeire?

2018. július 6., péntek
A misztikus lényekről sokáig úgy tartották, hogy nem léteznek. Aztán előkerült egy lelet egy angol kisvárosban, mely mindent megváltoztatott, és alaposan felbolygatta a tudomány képviselőit is. 

Az utóbbi években pedig több hasonló lelet is előkerült, csontvázak, mumifikálódott holttestek, ráadásul különféle feljegyzések is utalnak apró, szárnyakkal rendelkező lények létezésére.

A tündérek létezését övező rejtély, és heves vita már nem újkeletű. Több évtizede megy a parázsvita arról, hogy léteznek-e ezek a természetfeletti, már-már angyali lények, vagy csak képzeletünk puszta kitalációi.

Eleinte csak különféle beszámolók keringtek arról, hogy egyesek tündérszerű alakokat láttak repülni az égen, és az elhagyatott erdők sűrűjében.

Később aztán egyre több kép került elő, melyek hitelesnek tűntek. A tündérek körüli sejtelmes események sorát igazán aztán az 1918-ban készült, világhírű cottingley-i fényképsorozat indította el.

A tizenhat éves Elsie Wright és a tízéves Frances Griffiths unokatestvérek voltak, és gyakran játszadoztak a cottingley-i kertjükhöz közeli erdős területen. 1917 júniusában Elsie apja kölcsönadta nekik a fényképezőgépét, és ahogy már olyan sokszor, elindultak a közeli erdőbe.

Ezúttal azonban megdöbbentő fotókkal tértek vissza: táncoló, furulyázó és napfürdőző tündéreket örökítettek meg.

Természetesen eleinte senki nem hitt nekik, majd azonban mégis megnyerték a médiát és a sajtót, akik beszámoltak a paranormális dolgokról.

Később bár úgy tűnt, a kislányok készítették ezeket a tündéreket papírból, soha nem derült ki biztosra, hogy valóban hamisítványok voltak-e vagy igazi, hiteles fényképek.

A tudomány arra várt, hogy ha valóban léteznek ilyen lények, nem fényképet, hanem előbb vagy utóbb igazi testeket, csontvázakat vizsgálhatnak majd meg.

Ugyanez volt a tündérekben mélyen hívő emberek vágya is, hiszen egy esetlegesen előkerülő lelet tudományosan igazolhatta volna a tündérek létezését.

Nem is kellett erre sokáig várni, 2007-ben Derbyshire kisvárosa rendkívül szokatlan hír kapcsán került be a tévékbe:

egy mumifikálódott apró termetű humanoid maradványát találták meg, mely szárnyakkal rendelkezett.

Dan Baines a kutyáját sétáltatta éppen, amikor egy üregben rátalált a feltételezett tündérholttestre. Elsőre gyermeknek hitte, de szárnyait látván mégsem a rendőrség telefonszámát tárcsázta, hanem a feleségét hívta ki a dombos vidékre.

tundertetem

Hazavitték a lényt, de a rendőrség már másnap kopogtatott náluk, hogy elvigyék megvizsgálni a hihetetlen leletet.

Az esetet egy paranormális jelenségekkel foglalkozó nyomozócsoport vezetője vizsgálta. A fenti tündértetemen kívül a férfi még 20 másikat talált az üregben, méghozzá a mumifikálódási folyamat különböző fázisaiban.

A holttestek testfelépítése tulajdonképpen megegyezett egy emberével, leszámítva azt, hogy ezek a lények nagyjából 10-12 centi magasak voltak, és szárnyuk is volt.

Sőt, egyeseknek még körmük és testszőrzetük, vagyis hajuk, illetve szemöldökük is nőtt. Az eset felderítésébe antropológus szakértőket is bevontak, akik azt állították, hogy az állítólagos tündérek testfelépítése hasonló egy gyermekéhez.

A vizsgálati eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a talált tündértetemek igaziak, így megindultak a találgatások, vajon hol élhetnek ezek az apró, mitikus lények, és hogyan lehetne a közelükbe férkőzni.

Később azonban maga a férfi állította azt, hogy nem igaziak a lények, hanem ő maga készítette őket. Sokan viszont furcsának találták azt, ahogyan a férfi ezt bejelentette. Sőt, többen azt állították a kisvárosból, hogy látták, amint Baines házát fekete ruhás emberek, feltehetően valamiféle hatóság, talán az MI6 vagy más titkos szerv látogatták meg.

Sokan úgy vélik, hogy a leletek valódiak, és Baines rá lett kényszerítve vallomására, valaki, vagy valakik által, akiknek ez a lelet kincset ért, és nem akarták, hogy az emberek rájöjjenek, léteznek mitikus lények napjainkban is.

Természetesen a tetemeknek később nyoma veszett, állítólag egy profi másolatot adtak a városnak, majd egy éjszaka sötétített ablakú autókkal szállították el a múmiákat.

Ezt több szemtanú egybehangzóan, egymástól függetlenül állította. Az emberek szent meggyőződése, hogy valami történt, valami olyat talált Baines, amit nem lett volna szabad világgá kürtölnie.

Nem a Derbyshire-ben talált leletek voltak azonban az egyetlenek. Nemrégiben London egyik pincéjében is találtak különféle lényeket, melyek láthatóan nem emberiek voltak.

Sokkal inkább hasonlítottak tündérek maradványaira.

A feljegyzések szerint a házban ahol ezeket megtalálták, többször tapasztaltak különös, megmagyarázhatatlan jelenségeket, melyeket nem tudtak semminek sem tulajdonítani.

A csontokat és a többi meglelt tárgyat analizálásra küldték, hogy alaposabb vizsgálatokon essenek át, azonban a vita nem dőlt el, hanem újra fellángolt, mert kiderült, hogy az első eredmények nem utalnak semmiféle olyan dologra, mely összefüggne a hamisítással. A csontok igazinak tűntek, szintúgy a velük együtt megtalált naplók és dokumentumok.

Ez ráadásul még nem minden. Az egyik dobozban vázlatrajzokat találtak a hírhedt hasfelmetsző Jack áldozatairól, Catherine Eddowes-ról valamint Elizabeth Stride-ról.

Így szinte azonnal a különféle pletykák, hogy a rejtélyes gyűjtőnek talán a hasfelmetszőhöz is köze lehetett.

tunderek-csontjai

Sokan teszik fel a kérdést, hogy miért csak ennyi csontváz áll rendelkezésre? Ha valóban léteztek, akkor sokkal több csontnak kéne előkerülnie.

Nem tudni miért, de különböző méretű tündéreket találtak már a történelem folyamán. A kisebb tündérek, melyek akkorák, mint egy kisebb rovar, haláluk után teljesen lebomlanak. Csontjaik olyan picik, hogy nagy valószínűséggel azok is szintén teljesen beolvadnak a természet körforgásába.

A pincéből előkerült gyűjteményről azóta se tudni túl sok mindent, ami közelebb vinne minket az igazsághoz, így a bizarr gyűjteményt még mindig rengeteg homályos köd veszi körül, akárcsak magukat a tündéreket.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtély rejtélyek tündérek bizarr lények


Megtekintések száma: 19586

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet