Tutanhamon tőre földönkívüli istenek fegyvere volt?

2021. augusztus 29., vasárnap
Egy nem túl régi kutatási eredmény szerint Tutanhamon tőrének anyaga az űrből származik. A vasmeteoritból származó anyag véletlen lenne? Vagy az ősi földönkívüli istenek ajándéka civilizációnknak?

Az uralkodó sírjába helyezett fegyvert röntgenfluoreszcens spektrometriával vizsgálták olasz és egyiptomi kutatók, ez alapján állapították meg a döbbenetes tényt, hogy a tőr vasanyaga meteoritból származik, jelent meg a hír a Discovery News tudományos hírportálon.

A szóban forgó tőrt jelenleg a kairói Egyiptomi Múzeumban tárolják. A Tutanhamon sírját felfedező Howard Carter 1925-ben már egyszer megvizsgálta a tárgyat, és rengeteg jegyzetet írt róla, azonban az anyagát akkor nem sikerült még pontosan meghatározni. Csak annyit tudtak, hogy fémből, feltehetőleg vasból készült.

A markolata aranyból készült, melyre különféle díszeket, jelképeket faragtak bele. A tőr pengéje egy homogén rozsdamentes masszából lett elkészítve.

A tőr egyik oldalát liliomok, a másikat tollak ékesítik, végén pedig egy sakálfej található.

Rejtélyes nikkel részecskéket találtak.

A közelmúltban újabb vizsgálatoknak vetették alá a tőrt, mert úgy gondolták, fejlődött annyit a tudomány közel 100 év alatt, hogy új adatokat tudjanak kinyerni a tőr anyagára vonatkozóan.

Aztán a vizsgálatok eredményén mindenki megdöbbent. A tőr pengéjének anyaga ugyanis földönkívüli eredetű volt. Erre az utalt, hogy a penge nagyon nagy arányban tartalmazott nikkelt.

A vasmeteoritok főleg vasból és nikkelből állnak, mellettük kisebb mennyiségben előfordul még kobalt, foszfor, kén és szén.

A vasércből készült történelmi tárgyak nagyjából 4 százaléknyi nikkelt tartalmaznak, Tutanhamon tőrében azonban a nikkel aránya 11 százalék volt.

A kutatók szerint ez egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy a tőr egy része az űrből származik, feltehetőleg egy meteoriból.

A kutatókat azonnal érdekelni kezdte, hogy vajon honnan származhat az anyaga a tőrnek. Érdekes és messzemenő kutatást végeztek, melynek keretében a térség összes ismert meteoritját újra elővették, melyeket a körzetben találtak 2000 kilométeres sugárban.

A megvizsgált meteoritok közül a Kharga lett a leggyanúsabb. Ez majdnem olyan nikkel-kobalt aránnyal rendelkezik, ami megegyezik a penge összetételével. A meteoritdarabot 2000-ben találták meg Marsza Matrúh kikötőváros környékén.

Persze ez még nincsen 100%-osan bebizonyítva, és talán be sem lehet teljes hitelt érdemlően bizonyítani, elég nagy a valószínűsége, hogy pontosan abból a meteoritból származik a tőr.

Az ókori egyiptomi nép nagy jelentőséget tulajdonított a meteoritoknak, hiszen az égből érkeztek. Úgy hitték, egyfajta égi isteni tudás rejlik bennük, és ha használják, talán ők is részesülnek ebből a különleges tudásból.

Idegenektől kapott fegyver

Azonban akadnak olyan teóriák is, miszerint a tőr nem meteorit által jutott Tutanhamon tulajdonába, hanem az ég istenei, egy a Földre látogató idegen faj ajándékozta oda Egyiptom uralkodójának a különleges anyagból megmunkált tőrt.

Ugyanis az egyiptomi kultúra számos érdekességet rejt, és sok olyan utalást tesz, melyek kapcsolatba hozhatóak a földönkívüliekkel.

tutanhamon-sirja-tor

Talán a leghíresebb idegenekkel kapcsolatos hieroglifának tartják az abüdoszi templom egyik kereszt gerendáján található faragásokat. Ezeken a faragásokon mozgó, elektromos – vagy más – meghajtású járművekre emlékeztető szerkezetek láthatóak.

osi-repulo-szerkezetek-hieroglifak-egyiptom

Talán ezeket a modern szerkezeteket már akkor ismerték? Egy lehetséges magyarázat lehet az, hogy az akkor minket meglátogató faj hasonló járművekkel közlekedett a bolygón. Ezt pedig az ókori egyiptomiak kőfaragásokban örökítették meg.

Talán ez az ide látogató faj annyira fejlett volt, hogy különleges,

meteoritokhoz hasonló alapanyagból készítettek eszközt, fegyvereket maguknak, ezt a képességet és tudást adták tovább az emberiségnek.

Az ősi idegen civilizáció nyomait nem csak az egyiptomi kultúrában és történelmi művekben találhatjuk meg, hanem szerte a világban. Mégis az egyiptomiakkal voltak talán a legszorosabb kapcsolatban.

Azért ajándékozták Tutanhamont, mert az egyiptomiak álltak akkoriban a legközelebb az égiekhez. Gondoljunk csak a tiszteletükre megépített piramisokra, különleges szobrokra, titkos kamrákra, melyek elveszett technológiákat rejtenek.

Arról nem is beszélve, hogy mekkora rejtély övezi magát az egyiptomi kultúrát. Olyan isteni, égből érkezett lényeket tiszteltek, melyek hasonlítottak az emberszerű, humanoid földönkívüliekre.

Gondoljunk csak arra, hogy az egyiptomi nép már az ókorban ismerhette az elektromosságot.

djed-oszlop

A még Djed-oszlopok még ma is gondolkodóba ejtik a kutatókat, mert kísértetiesen hasonlítanak a modern transzformátoroknál alkalmazott alkatrészekre. Egyes oszlopokból a faragások és hieroglifa ábrázolások tanulmányozásakor még az is feltűnt, hogy mintha aprócska rézdrótok állnának ki belőlük.

Ebből vonták le az ésszerű következtetést: Ezek nem mások, mint szigetelők, melyeket földelésként és más egyébként is alkalmaztak az elektromosság használatakor az ókori egyiptomiak, akik így, ha nem is feltétlenül érthették, de mindenképpen ismerhették az elektromos áramot.

Hathor istennő tiszteletére szentelt denderai templomban szintén zavarba ejtő leletet találtak. Egy óriási egyiptomi villanykörtét ábrázoló dombormű lenne a válasz a Fáraók titokzatos fényének legendájára?

A dolog ugyanis így áll. A domborműn jól láthatóak a villanykörtére utaló tagadhatatlan jelek. Az izzószál, a tartók, és a kábelek, melyekben feltehetőleg elektromosság áramlott.

A rengeteg tagadhatatlan jel tehát nem véletlen. Utalnak egy korábban létező fejlett civilizációra, és egy elveszett tudás alapú kultúra maradványaira. A kérdés már csak az, hogy mikor fogjuk ezt majd elismerni?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés ősi idegenek egyiptom ősi technológia


Megtekintések száma: 241796

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet