​Tűz a székesfehérvári kórházban, 128 beteget kellett kimenteni

2021. március 11., csütörtök




Breaking...

Tűz keletkezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban. Az egyik ötödik emeleti kórteremben két mennyezetre függesztett televíziókészülék gyulladt ki.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett légzőkészülékben végezték a mentést.

A nagy füst miatt az ötödik emeletről és a felette húzódó négy szint füsttel érintett szárnyaiból, valamint a negyedik emelet egy részéről összesen százhuszonnyolc beteget, többségüket betegágyában tolva mentettek ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve.

A mentésben összesen harminchét tűzoltó vett részt tíz járművel. A tűzoltók porral oltóval fújták le a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az ötödik emelet kivételével segítették a betegek visszatérését a kórtermekbe.

A betegeknek nem esett baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült.

A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének az okát és körülményeit.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2892





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet