Úgy néz ki, hogy végleg kimerítettük a Föld tartalékait!

2017. augusztus 3., csütörtök




A rendelkezésünkre álló erőforrások szerint alig hét hónapra elegendőek.

Óriási bajban van a világ. Nem elég, hogy évről-évre egyre korábbra kell tennünk a túlfogyasztás napját, azaz azt a napot, amikortól elkezdjük felélni a jövő tartalékait, mindemellett a rendelkezésünkre álló erőforrások is apadnak.

Ha a mérést figyelembe vesszük, alig két hónapra elegendőek ebben a léptékben, ez pedig riasztóan kevés.

Idén augusztus 2-án lépi át azt a szintet, amit a Föld egy éven belül még újra tud termelni, illetve el tud nyelni.

Azért ennyire szomorú és riasztó ez az egész, mert egyre nő minden ország energiaigénye, ez pedig tragikus eseményeket szülhet majd a jövőben, arról nem beszélve, hogy a Föld szó szerint kimerülőben van.

Már most is a Földünk többszörösére lenne szükségünk ahhoz, hogy fenntartsuk a világ jelenlegi életszínvonalát.

Ezt emésszük kicsit: tehát már most is legalább 5 Föld kellene, hogy a nyugati világ így élhessen a jövőben, ahogy. A helyzet igen gyorsan romlik. 1970-ben a túlfogyasztás napja december 23-án volt, vagyis akkor még csaknem optimális volt természeti erőforrásaink felhasználásának mértéke. Aztán 1997-ben már szeptember végére esett, tavaly augusztus 8-ára, idén pedig másodikára.

Kimondani is durva, hogy 7 hónap alatt használjuk el az egy évre elegendő Földi erőforrásainkat.

A bolygó népességének egy része túl nagylábon él. Ez sokak szerint talán összefügghet a nyugati emberrel, és a nyugati civilizációk történelmi bukásával is. Vagyis amikor egy civilizáció elkezdi felélni a bolygó vésztartalékait, azt az evolúció kihalásra ítéli.

Így tűntek el komplett birodalmak, népességek és civilizációk.

Talán ez a sors vár ránk is? A bolygó hamarosan kiegyenlíti a "számlát"?

Túlhalásszuk a tengereket, kivágjuk az erdőket termőterületekért, az állatok élőhelyeit elpusztítjuk. Mindennek ára lesz, melynek jelei már most megmutatkoznak, és a büntetés nem lesz kegyes hozzánk. A világ, pontosabban az emberi civilizáció alkonya köszönthet ránk - állítják egyes jövőkutatók.

A jelenlegi állapotok egészen biztosan nem tarthatók, hiszen hamarosan néhány évtizeden belül már 10 milliárdan leszünk a bolygón.

Ezzel pedig végleg ki fogjuk meríteni a Föld tartalékait, és nem lesz több hal, amit kihalásszunk, sem fa, sem oxigén. A légkör fullasztóvá válik, és az emberiség 90%-a éhezni fog, majd ki is hal. A Föld ökológiai rendszere akár néhány éven, évtizeden belül összeomolhat.

És akkor már késő bánat lesz a környezet védelemről hablatyolni...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés földünk az emberiség jövője kataklizma


Megtekintések száma: 57438





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet