​Ugyanaz a káoszteremtő menekült forgatókönyv mindenhol: központilag van minden szervezve

2018. október 30., kedd
Az időzítésre érdemes figyelni mind az Egyesült Államok felé, mind pedig a horvát–bosnyák határ felé irányuló migránsinvázió kapcsán – figyelmeztet Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Kész forgatókönyvek alapján szervezik azokat az eseményeket, amelyeket a bosnyák–horvát határon látunk – mondta lapunknak Horváth József a feltorlódott, hetvenezresre becsült migránshullám kapcsán. A biztonságpolitikai szakértő kifejtette,

az első lépés az, amikor a tömeget összeszervezik,

a második, amikor motiválják őket álhírekkel, hogy rövidesen megnyitják a határt, akadálytalanul bejuttok Európa szívébe.

A harmadik lépés, amikor a migránsok szembesülnek a lezárt határokkal.

Elkezdik felkorbácsolni az indulatokat, majd provokálni kezdik a rendvédelmi szerveket, hogy olyan képeket lehessen készíteni, amelyek a brutalitást mutatják.

Tudatos, hogy előretolják a nőket és a gyerekeket, láttuk ezt Röszkénél is – folytatta Horváth József. – Az ötödik, amikor patthelyzet alakul ki, időhúzásba kezdenek, hogy fenn lehessen tartani a média érdeklődését. Itt jön az ülősztrájk, a petíció, a transzparensek.

A háttértámogatók irányítják az eseményeket, hogy folyamatos nyomás alatt lehessen tartani a rendvédelmi szerveket – közölte a biztonságpolitikai szakértő.

Kijelentette: a megoldás évek óta ismert, a schengeni határok lezárása és védelme, azzal együtt, hogy megfelelő átkelők legyenek azok számára, akik a törvények betartásával szeretnének menekültstátushoz jutni.

Amíg az unió ezt nem teszi meg, s nem alakítja ki a külső védelmi burkot, addig az egyes államoknak maguknak kell ezt megtenni.

Kérdésünkre, hogy miért került ismét előtérbe a balkáni útvonal, a szakértő azt mondta, a balkáni államokban van egy muszlim kisebbség, van szolidaritás a vallási egyezésből adódóan.

Ezek az országok nem tagjai az uniónak, ezért úgy gondolják az embercsempészek is, hogy egyszerűbben el tudják juttatni Horvátország határáig az illegális bevándorlókat.

A forgatókönyvek hasonlóak, mint az Egyesült Államok felé irányuló illegális migrációban.

Az időzítés nem véletlen, mindig varázsütésre indulnak meg a nagy menekülthullámok – mint amikor több tízezer ember indul Közép-Amerikából Mexikón keresztül az Egyesült Államokba. Ott is kiderült például, hogy a menekülő emberek között osztják a pénzt, valakik finanszírozzák az akciót.

Európában még nem tudjuk, kik látják el mobiltelefonnal a „menekülteket”, akik életerősen érkeznek meg az unió határaihoz – tette hozzá Horváth.

Rámutatott, az Egyesült Államokban félidős választások lesznek, próbálják a republikánikusok pozícióit gyengíteni, s Európa is nagyon fontos választás előtt áll.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika menekültek


Megtekintések száma: 13327

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet