Új, eddig nem ismert részletek derülhetnek ki a szeptember 11-i merényletekről

2016. április 25., hétfő




A most nyilvánosságra hozandó dokumentum nem másról, mint Szaúd-Arábia érintettségéről szól a 2001 szeptember 11-i tragédiával kapcsolatban. A dokumentum feloldásáról a következő hetekben dönthet Obama.

Hamarosan dönt az Obama-kormányzat arról, nyilvánosságra hozzák-e a 2001. szeptember 11-i terrortámadásról szóló jelentés 28 oldalnyi titkosított tényanyagát, amely állítólag Szaúd-Arábia érintettségét is tartalmazza.

Bob Graham floridai szenátor az NBC-nek arról beszélt, hogy a hírszerzés felelős vezetői a következő hetekben döntenek az iratokról, amelyeket a Capitolium alagsorában, speciális biztonsági berendezésekkel ellátott szobában őriznek. Szerinte a dokumentumokban fontos információk vannak azzal kapcsolatban, hogy a gépeltérítők milyen külföldi támogatást élveztek Egyesült Államok-beli tartózkodásuk idején.

9-11-2

Graham reményét fejezte ki, hogy az amerikai népet „megtisztelik a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával”.

Szerinte a legfontosabb megválaszolandó kérdés, hogy a „rendkívül kifinomult összeesküvés” a tizenkilenc merénylő műve volt-e, vagy támogatták őket.

A tizenkilenc géprablóból tizenöt szaúdi volt. A szaúdi kormány viszont azt állítja, hamisan vádolják őket társtettességgel, annál is inkább, mert a királyság harcol a szélsőségesek ellen, és anyagi forrásaik felszámolásán dolgozik.

barack-obama

A titkosítást még George W. Bush rendelte el, arra hivatkozva, hogy titkosszolgálati forrásokat és módszereket tartalmaznak az iratok. Ugyanakkor Barack Obama már kérte a hírszerzés igazgatóját, hogy tekintse át, feloldható-e a dokumentumok titkossága

katasztrófa titkos szigorúan titkos 9/11 terroizmus


Megtekintések száma: 12573





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet