Új magyar találmány forradalmasíthatja az áramfogyasztást! Rengeteg energiát, és így pénzt, spórolhatsz majd meg vele!

2018. szeptember 15., szombat




Ez lehet az igazi rezsicsökkentő találmány? Ha elterjed, rengeteg ember élete változhat meg!

Olyan innovációt jelentettek be, mely nagymértékben képes lesz majd az áramfogyasztást csökkenteni a háztartásokban. Ez pedig forradalmi megoldást jelenthet, és rengeteg magyar ember pénztárcájának tehet jót.

A ma elérhető rendszerek zöme az ipari felhasználókra fókuszál, ágazatokra specializálódik, mert úgy gondolják, ők a nagy energiafogyasztók, nekik éri meg egy ilyen eszköz.

Azonban ez nem teljesen így van, és erre rá is jött egy magyar fejlesztést készítő cég.

A Greenergizer eredetileg korábban okosépületek tervezésével foglalkozott, most olyanba vágták bele a fejszéjüket, ami technológiai értelemben vett rezsicsökkentést tesz majd lehetővé.

Ha pedig országszerte, vagy akár világszerte elterjed, megoldhatja a nagy energiagondokat is, mellyel a bolygó lakossága küzd. De miről is van szó?

Hogyan működik az a rendszer, mely képes lehet akár több ezer forintot spórolni majd a háztartásokban?

A hűtőkhöz csatlakoztatott mérőrendszer által gyűjtött adatokat egy felhőalapú analitikai rendszer elemzi mesterséges intelligencia segítségével. Ezek ismeretében aztán ki- és be tudjuk kapcsolni a gépeket.

Ha elér egy hőmérsékletet bekapcsol, ha pedig kellőképpen lehűl, akkor kikapcsol. - Sok hasonló eszközt ismerünk ma a háztartásban egyes hűtőktől kezdve a kályhákon át egészen a klímaberendezésekig.

Az új rendszernek két fő pontja és jellemzője van: Egyrészt okosabban használja a kapott adatokat, ily módon pénzt spórol az áruháznak.

Ennél is sokkal fontosabb, hogy a megújuló energia arányának növekedésével a hálózatok egyre nehezebben tudják az ingadozásokat kiszabályozni. A magyar fejlesztés által kínált megoldás része, hogy egyfajta virtuális erőműként működve csökkenthetjük majd fogyasztásukat és áramköltségeiket.

Azt, hogy mikor várható magasabb energiafogyasztás bizonyos mértékig előre lehet jelezni. Ezt használhatjuk ki a technológiával részben.

Egy német áruházlánc már komolyan érdeklődik a szuper magyar fejlesztés iránt, így hazánkban kisebb-nagyobb további fejlesztéseket követően biztosan forgalomba kerülhet.

Ez pedig rengeteg háztartásnak jelent majd plusz pénzt úgy, hogy spórolhatnak az energiafogyasztásukkal a rendszer segítségével!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia egészség


Megtekintések száma: 39193





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet