​Új, sokkoló elmélet a földönkívüliekről: ha ez igaz, abba a világbeleremeghet...

2021. december 1., szerda




A BBC Science Focus magazinjának adott interjúban Simon Conway Morris evolúciós paleobiológus kijelentette, hogy kellő önbizalommal állítja, hogy emberszerű evolúció történhetett más helyeken is a világegyetem

-számolt be róla az ÚjVilágtudat

Morris meggyőződésének magja a konvergens evolúció elméletéből származik, amely azt állítja, hogy a “a véletlenszerű hatások végül úgy alakulnak ki, hogy az evolúció konvergál, és hasonló szervezeteket hoz létre bármely adott környezetben”.

Erre a repülés példáit használta, amely “legalább négyszer fejlődött ki egymástól függetlenül a Földön – a madarak, denevérek, rovarok és pteroszauruszok” esetében.

Röviden, a konvergens evolúció elmélet azt állítja, hogy az evolúció maga a természet törvénye, és logikai végpontként valószínű, hogy az evolúció ugyanúgy működik a különböző bolygókon, mint itt a Földön.

Más szóval, elméletileg lehetséges, hogy a “Star Trek” sorozatban látható kék és zöld földönkívüli humanoidok valóban létezhetnek.

Nem Morris az egyetlen Cambridge-i tudós, aki úgy gondolja, hogy az idegen élet “az emberhez hasonló módon” fejlődhetett máshol is.

Arik Kershenbaum zoológus egy egész könyvet írt az idegen evolúció fogalmáról.

“Mivel az evolúció az életet mindenütt megmagyarázó mechanizmus,” – mondta Kershenbaum, “ezért a Földön feltárt alapelveknek az univerzum többi részén is alkalmazhatónak kell lenniük.”

Kershenbaum azzal érvelt, hogy bár “csábító” olyan idegen fajokat elképzelni, akiknek nem ugyanazok a kulturális érdeklődési köre, mint az embereké, mint például a filozófia és az irodalom, emlékeznünk kell arra, hogy nem csak úgy megjelennek a semmiből, mint fejlett technológiai lények.

Kershenbaum szerint még az embernél fejlettebb technológiájú idegen életformák is “egy technológia előtti fajból fejlődhettek ki”.

“Ha ez a technológia előtti faj tovább fejleszti mindazt, amivel most rendelkezünk, akkor valószínű, hogy olyan építőkövekre épültek, amelyek ezt a társadalmi célt szolgálták – például a csoporttagok közötti kötődés, információ és hasznos ötletek továbbítása a csoport tagjai között,”

– mondta.

“Egy technológia előtti idegen civilizáció énekelhet, táncolhat és mesélhet, akárcsak a technológia előtti emberi civilizáció, mert ugyanazt a célt szolgálja.”

Lenyűgöző más világokat elképzelni, ahol a humanoid életformák Kershenbaum megfogalmazása szerint “énekelnek, táncolnak és történeteket mesélnek,” akárcsak a Földön.

És ha az evolúció törvényei olyan erősek, mint ahogy azt a darwinisták, mint Kershenbaum és Morris hiszik, az növeli hajlamunkat az idegenekkel való kapcsolattartásra és kommunikációra, és sajnos a velük való háborúzásra is.

Forrás: ÚjVilágtudat


Megtekintések száma: 22909





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet