Új találmány forradalmasíthatja a férfi fogamzásgátlást?

2017. február 14., kedd




Egy német ács által létrehozott, nemi szervbe ültethető szerkezet tudná szabályozni a sperma útját.

Úgy tűnik, tudományos körökben végre leomlott a tabu a férfi fogamzásgátlóról. Legalábbis nagyon úgy tűnik, mert az utóbbi hetekben több tudományos áttörésről számoltak be az orvostudományban.

Az egyik ilyen egy speciális gél, mely képes elzárni az utat a spermák elől, így 100%-os hatékonyságú védelmet nyújtani a nem kívánt terhesség megelőzése érdekében.

Ráadásul az egereket és nyulakon elvégzett kísérletek szerint a gél hatását vissza is lehet fordítani egy másik injekció segítségével.

Most pedig egy német ács fejlesztett ki valami olyat, ami megoldhatja a férfiak ezen irányú problémáit.

A Bimek SLV nevű eszközt sebészeti úton kell a vezetékre csatlakoztatni, ráadásul rögtön kettő kell belőle, de kevésbé drasztikus lenne az eljárás, mint a vazektómia, mely az ondóvezetékek elkötésével, és átvágásával járnak, ráaásul nem is visszafordíthatóak.

A német ács által tervezett szerkezet elméletileg nagyon hatékonyan tudna működni, erről még egyes orvosok is igen elismerően nyilatkoztak.

Elmondásuk szerint látni benne a fantáziát, és valóban működőképes, és hasznos lehet.

Beépített kis kapcsolókkal rendelkezne a szerkezet, amit a herezacskó bőrén át lehet ki , illetve bekapcsolni.

Így szabályozható lenne a szaporodás, és ha valaki olyan együttlétre vágyik, amit nem szeretnének, ha kisbabába torkollna, be lehetne kapcsolni a készüléket.

A Bimek SLV nevű kis eszközt sebészeti úton kellene a vezetékre csatlakoztatni, ráadásul rögtön kettő kell belőle, de kevésbé drasztikus lenne az eljárás, mint a vazektómia.

Sokak szerint ez is elterjedhet a jövőben, mint fogamzásgátló forma, ugyanakkor kicsit több előkészülettel jár, ugyanis műtéti úton lehet behelyezni a készüléket, ellentétben a fogamzásgátló géllel.

Mégis meglehet a létjogosultsága, ugyanis rugalmasan lehet ki és bekapcsolni, attól függően, hogy gyereket akar csinálni az illető, vagy sem.

Ez a rugalmasság elősegítheti a terjedését, ha egyszer elkészül a végleges változat.

egészség orvostudomány egészségügy


Megtekintések száma: 43824





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet